VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kolo-běžkaři jsou gurmáni a zajímají se i o vesmír

Brumov – Bylnice /FOTOGALERIE/ – Zatímco v německém Mnichově se koná Oktoberfest v září a říjnu, v Sidonii, místní části Brumova – Bylnice, o měsíc později.

22.11.2009 25
SDÍLEJ:

Potřetí se konal v Sidonii, místní části Brumova – Bylnice, Oktoberfest. Uspořádalo jej tradičně místní sdružení Kolo-běžky. Návštěvníci jedli pečené kolena se zelím, které zapíjeli pivem.Foto: DENÍK / Marie Šidlová

I tam se však popíjí dobré pivo a jí pečené maso se zelím podle bavorské receptury. V sobotu 21. listopadu si na něm pochutnávala v místní restauraci U Pekařů asi třicítka lidí.

Tradiční pochutinu jim i letos připravil Leo Bařinka, který má za chalupou zděnou pec. Jak prozradil, upéct sedmadvacet kolen je práce na celý den.

„O půl desáté jsem začal topit a před obědem dal do pece první várku na dvě hodiny. Potom jsem musel znovu přitopit a péct další. Kolena je potřeba během pečení také obracet,“ podotkl Bařinka. Sám je však názoru, že masu upečenému v peci na chleba se nevyrovná žádné připravené v sebelepší troubě.

Organizátoři se původně obávali, že se takové množství jídla ani nesní. Stoly se totiž kromě masa prohýbaly koláči, zákuskami, slaným pečivem, sýrem i fazolovou směsí. Co kdo měl doma, přinesl nabídnout ostatním. Počasí jim ale narozdíl od loňských kalamit přálo, takže návštěvníci zaplnili celý sál hospody. Většinu z nich tvořili sportovci, členové místního sdružení Kolo-běžky.

„Listopad a prosinec je pro nás hluchým obdobím. Skončí sezóna ježdění na kolech a čekáme na sníh. Na Oktoberfestu se proto symbolicky loučíme s uplynulým rokem. Oficiálně jej však zakončíme silvestrovským výšlapem na Vršatec a Chmelovou,“ sdělil jeden z organizátorů Jaroslav Jiříček, který s myšlenkou pořádat akci s recesním názvem původně přišel a byl také v roce 2005 jedním ze zakládajících členů Kolo-běžky.

Jak doplnil Stanislav Floreš starší, původně pořádalo výlety sportovců pět, dnes už někdy i přes stovku lidí. „Přidává se k nám i hodně mladých lidí a na kolech jezdíme prakticky pořád, dokud se dá. Po práci i o víkendech. A každou akci zakončíme na koupališti, kde se občerstvíme,“ pousmál se jeden z členů.

Přestože se sportovci sešli v sobotu hospodě, aktivita nechyběla ani tam. Hrál se ping-pong a kulečník. Přítomné obohatila i přednáška místního zájemce o vesmír Lubomíra Kohoutka. Kromě proslovu pobavil návštěvníky i svým přiznáním, že první dalekohled si koupil proto, aby mohl nahlížet do sprchových koutů svých sousedů. Podobně jako řadu dalších vtipů u piva jej však pronesl s nadsázkou.

Autor: Marie Šidlová

22.11.2009 VSTUP DO DISKUSE 25
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Seřizovači 20 000 Kč

Seřizovači a obsluha obráběcích strojů (kromě dřevoobráběcích) Seřizovači mechanických lisů. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 27000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Náplň práce: seřizování a obsluha mechanických lisů, seřizování a úpravy lisařských nástrojů, zajištění výroby dílů v požadované kvalitě, Nabízíme: stravenky, příspěvek na dopravu, fit bonus, věrnostní ohodnocení, příplatek za noční směnu 20% aj., 22 dní dovolené. Pracoviště: Anc components, s .r. o. - sídlo, Nábřeží, č.p. 737, 760 01 Zlín 1. Informace: Kristýna Sedláčková, +420 734 224 119.

Výroba - Výroba Seřizovači 130 Kč

Seřizovači a obsluha konvenčních soustruhů Soustružník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 130 kč, mzda max. 145 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: IGTT a.s. hledá zaměstnance na pozici Soustružník, , Náplň práce : , - obsluha klasického soustruhu v kusové a malosériové výrobě , , Požadujeme:, - samostatnost, zodpovědnost, pečlivost,dobrý zdravotní stav, - praxe vítána, , Nabízíme: , - práci ve stabilní a trvale rostoucí firmě , - 13. plat , - nárok na 5 týdnů dovolené , - odměny při pracovních a životních jubileích , - příspěvek na penzijní připojištění , - příspěvek na stravování , , Nástup ihned nebo dle dohody. , Zájemci se mohou hlásit u p.Zámoravce, tel. 605234685 nebo e-mail: zamoravec@igtt.cz. Pracoviště: Igtt a.s., Šternberská, č.p. 446, 763 02 Zlín 4. Informace: Leoš Zámoravec, +420 605 234 685.

Výroba - Výroba Obsluha strojů 18 000 Kč

Obsluha zařízení ve slévárenství (taviči, slévači) Slévárenský dělník - jaderna, formovna, tavírna. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 23000 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: Pracoviště Malenovice, - Náplň práce: dle pracoviště, příprava slévárenských forem, jejich vytloukání, příprava materiálu , - Požadavky: vzdělání není rozhodující, samostatnost, svědomitost, spolehlivost, fyzická zdatnost, - Nabízíme: pracovní poměr na dobu určitou s možností prodloužení, mzdu od 108,-Kč/hod + příplatky a prémie, stravenky a týden dovolené navíc, nástup možný ihned, - Přihláška formou zaslaného životopisu: zdenek@kmkonsult.cz ,nebo na tel.+420777776355 p. Večerka. Po obdržení životopisu Vás bude kontaktovat personální oddělení a dohodne s Vámi další postup + domluva na prohlídce pracoviště. , - Pracovní místo je zprostředkováváno agenturou práce. Pro výběrové řízení na výše uvedenou pracovní pozici bude KM konsult s.r.o., jakožto správce, zpracovávat Vámi poskytnuté osobní údaje, a to v souladu s obecným nařízením o ochraně osobních údajů (EU) 2016/679. Odpovědí na tento inzerát poskytujete správci souhlas a své osobní údaje za účelem a po dobu realizace výběrového řízení. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět.. Pracoviště: Km konsult s.r.o. - areál zps - agentura práce, třída 3. května, č.p. 1172, 763 02 Zlín 4. Informace: Zdeněk Večerka, +420 777 776 355.

Gastronomie - Gastronomie Vedoucí provozu 20 000 Kč

Vedoucí provozu v ubytování, stravování a pohostinství (kromě školních jídelen a menz) Provozní v hotelu. Požadované vzdělání: úso (vyučení s maturitou). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 28000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Náplň práce:komplexní zajištění a organizace hotelového stravování, organizace hotelových eventů a kongresových služeb, včetně aktivní účasti na servisu. Úzká spolupráce s event managerem a kuchyní, komunikace s klienty. Zodpovědnost za chod restaurace, zboží, sklad, kontrola inventur, rozpis směn pracovníků., Požadujeme: praxi na obdobné pozici min. 5 let, výborné organizační a komunikační schopnosti, časová flexibilita., Výhody: možnost ubytování zdarma, příspěvek na stravu, sleva na wellness., Zájemci se hlásit e-mailem.. Pracoviště: Bolander s.r.o. - hotel harmonie, Jurkovičova alej, č.p. 857, 763 26 Luhačovice. Informace: Martina Molek Lacigová, +420 773 761 081.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Chcete být na titulní straně? Navštivte fotokoutek Deníku

Sportovní ředitel fotbalistů Fastavu Zlín Zdeněk Grygera (na snímku vpravo) v úterý navštívil Vršavu, kde se uskutečnilo krajské finále McDonald’s Cupu.

Grygera: Trenéra Petrželu budeme řešit až po zápase s Libercem

Chtěl provozovatel lyžařského svahu ve Zlíně připravit stát o miliony?

Fiktivní faktury založené v účetnictví. Tak chtěl bývalý provozovatel lyžařského svahu ve Zlíně Michal Cepek dle obžaloby připravit stát o více než 6,5 milionu korun. Za pokus zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby tak nyní hrozí devětatřicetiletému podnikateli v případě prokázání viny až deset let ve vězení. Obžaloba Cepka viní ve dvou bodech.

Zlínské reprezentantky Miss OK 2018 předvedou talent na závěrečném finále

Na velkém finále soutěže Miss OK 2018 v zámeckém areálu Mikulov se představí celkem devět finalistek.

Přepisování dějin a honičky na Pardubicku a Porta v novém hávu: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve dnech 22. až 23. května 2018.

Každý osmý řidič platí za parkování v centru kartou

Řidiči si rychle zvykají na novou možnost úhrady a Zlín je v podílu bezhotovostních plateb na špičce. Zhruba každá osmá platba za parkovací místo v centru Zlína je provedena kartou. Kromě zásadního zvýšení uživatelského komfortu mají navíc nové automaty potenciál pro další využití v rámci konceptu Smart City.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT