Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Komu kapr nevoní, může jej naložit nejlépe do mléka

Fryšták – Kapr, losos pstruh či pangasius. To jsou ryby, které skončí na štědrovečerním stole. Někteří dokonce už využili i posledního farmářského trhu, který byl v sobotu 10. prosince ve Fryštáku a nakoupili si takřka bez fronty svou vánoční rybu.

11.12.2011
SDÍLEJ:

Kapr, losos pstruh či pangasius. To jsou ryby, které skončí na štědrovečerním stole. Někteří dokonce už využili i posledního farmářského trhu, který byl v sobotu10. prosince ve Fryštáku a nakoupili si takřka bez fronty svou vánoční rybu.Foto: DENÍK/Šárka Šarmanová

Každá rodina má svůj vlastní recept, jak si připravit štědrovečerní rybu. Na česneku, na másle, kmíně a nebo s bylinkovým máslem. Někdo zase nedá dopustit na klasicky trojobal, tedy mouka, vejce a strouhanka. Každý má trochu jiný recept, kterým tu svou vánoční rybu ozvláštní.

„U nás míváme na večeři smaženého kapra. Ale co je naprosto vynikající, tak to je přidat do strouhanky nasekané mandle. Ryba je pak taková víc křupavější,“ poradila Květa Baťová ze Zlína.

To v rodině Večeřových ze Zlína bude místo kapra na výběr i losos.

„Toho mívám já, protože kapra nemusím. Dříve jsem mívala řízek, ale poslední dobou si dopřeji právě lososa. A stačí dát jenom sůl, pepř a dokonce je to výborné i k bramborovému salátu,“ pousmála se Alena Večeřová.

Někdo kapra zase nemá rád kvůli jeho zápachu.

„Proto jej nakládáme do mléka, které to vytáne. No a pak jen přidáme rozetřený česnek a obalíme už potom klasicky v mouce, vajíčku a strouhance,“ sdělila zase svůj tip Zlíňanka Petra Krajčová a domů si z trhu odnesla pstruha.

„Toho si dáme už další den na přírodní způsob, tedy citron, sůl a trochu česneku,“ vysvětlila ještě žena.

Někomu zase vadí, že má kapr kosti.

„Kvůli tomu mívají naše děti smaženého pangase. Ale jinak já si dám velice ráda kapra a kosti mi nevadí,“ poznamenala Iveta Janoušková z Fryštáku.

Ten, kdo se zase nemohl dočkat Štědrého dne, tak si domů koupil kapra už o víkendu.

„Milujeme ho prostě klasicky smaženého a nebo jen na kmíně a másle. Žádné speciální koření není třeba,“ pousmála se Eliška Topičová ze Zlína a domů si odnášela několikakilového šupináče.

Autor: Šárka Šarmanová

11.12.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Tomáš Janíček

Janíček se s Kvistem shodl: Utkání jsme chtěli za každou cenu dohrát!

Fotbal Evropská liga: FC FASTAV Zlín - FC Kodaň
145

Páník: Kluci si zaslouží pochvalu, ne poznámku! Kdo dvakrát vyhraje, postoupí

Trolejbusy na Jižních Svazích zůstaly v odpolední špičce bez proudu

Dvacetiminutový výpadek napájení trolejového vedení v oblasti Jižních Svahů zkomplikoval včera v odpolední dopravní špičce cestování na největším zlínském sídlišti.

Neví, zda měla sex. Prý byla opilá

„Byl to pro mne slušný přivýdělek. Dělaly jsme společnost mužům, a jestli došlo i na sex, to záleželo na nich. Peníze jsem ale dostala jen za sex, když nebyl, tak ne,“ vysvětlovala ve čtvrtek senátu krajského soudu ve Zlíně mladá žena z Kroměřížska.

Někdo je bez práce až 25 let. Změnit se to praxí snaží školy

Osmnáct let. I tolik roků může člověk strávit coby nezaměstnaný na úřadě práce v jeho evidenci. Chtíc i nechtíc. Odraz na psychice nezaměstnaného však musí být podle vsetínské psycholožky Alexandry Švecové velký.

AKTUALIZOVÁNO

Kabelkový veletrh v Otrokovicích: Odnesli si radost a pomohli Naději

FOTO, VIDEO/ - Dlouhá fronta a zájemkyně čekající už dobrou hodinu před začátkem. Tak to ve čtvrtek odpoledne vypadalo v Otrokovické Besedě předtím, než vypukl třetí ročník oblíbeného Kabelkového veletrhu. Pořádala jej Naděje ve spolupráci s regionálním Deníkem.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení