„Není vyloučené, že Společenský dům koupíme. Možností se budou zastupitelé zabývat na jednání za čtrnáct dní,“ zmínil místostarosta.

Město si prý aktuálně nechává zpracovat právní analýzu, zda je odkup vůbec možný.

„Současně hledáme možnosti, jak udělat technickou analýzu, abychom věděli, v jakém stavu budova je,“ doplnil Jiří Veselý.

Ve Společenském domě se nachází hotel s gastronomií, pivnice, cukrárna, Tip sport bar, obchody a ubytovna s kapacitou asi 200 lůžek. Jednatel a většinový vlastník Jiří Mikoška připustil, že se zatím snaží chod budovy udržet.

Akce I love 90's v sobotu 3. února 2018 ve zlínské hale Euronics. Na snímku je kapela Twenty 4 Seven.
Zlín tancoval na hity 90. let. Rozbalily to kapely Holki i Twenty 4 Seven

Ale zřejmě už brzy bude nucen činnost hotelu ukončit a ponechat jen možnost dlouhodobého ubytování v ubytovně.

„Už pět let jsme oklešťováni insolvenční mafií, která se neustále protiprávními kroky snaží vymáhat něco, co neexistuje. Snaží se vyvést majetek na své firmy. Hodně nám to vadí. Tyto skutečnosti jsme i popsali městu. Nejsme totiž schopni garantovat, jaký bude další vývoj zařízení,“ uvedl pro Deník Jiří Mikoška.

Před pár lety se majitelé dokonce kvůli tomu ocitli blízko dražbě a následně i v insolvenci. Navíc se jim podle Jiřího Mikošky nikdy nepodařilo získat úvěry na opravu, pouze jednou ze zahraničí.

Podle otrokovického opozičního zastupitele Milana Plesara budou zastupitelé o možném odkupu a dalších možnostech jednat na uzavřeném jednání.

„Je třeba mít maximum podkladů pro rozhodování. Koneckonců se jedná o částku v řádu desítek milionů korun,“ připomněl Plesar s tím, že město by mělo prověřit možnost dotace na opravu a mít na paměti, že může mít budova i jiného vlastníka.

Podle obyvatele Jiřího Zelinky je důležité, aby Společenský dům nespadl do „špatných“ rukou.

„Je to v podstatě jediná naše památka. Nerad bych se dožil toho, aby se z toho někdy stalo útočiště bezdomovců nebo něco horšího,“ uvedl jeden z místních. 

XIX. Lešetínský fašanek ve Zlíně.
Lešetínský fašank se nesl ve znamení zvířat. Zlákal tisíce lidí