„Ještě si pamatuju, když jsem se učil krájet cibuli. Bylo to před třinácti lety ve školní jídelně, kde jsem začínal,“ vzpomíná dnes 33letý šéfkuchař restaurace Fit Foodie Restaurant ve Zlíně Július Löffler.

Ve školní jídelně nezůstal. Vařil na Hradě nebo v rakouském Kaprunu.

„Zažil jsem však i závodní jídelnu,“ dodal. Přesto na tu dobu prý vzpomíná rád.

„Byl jsem pod dohledem starších kuchařek a musím říct, že jsem se toho tenkrát hodně naučil,“ říká s úsměvem.

Restaurace, kde dnes Július Löffler kraluje, se už podruhé zúčastní Garden Food Festivalu ve Zlíně a bude jeho návštěvníkům prezentovat výjimečná a zdravá jídla.

„Je to pro nás příležitost představit lidem ideu o zdravém a chutném stravování,“ říká o akci Löffler.

Jejich restaurace pro tuto příležitost připraví dvě degustační menu – vegetariánské a maso & ryby. Na druhém zlínském Garden Food Festivalu se představí i další restaurace, například UNO Zlín, Lesní hotel, své speciality uvaří i kuchaři z kroměřížské Octárny či Grandhotelu Tatra ve Velkých Karlovicích.

„Naším cílem je ukázat, že i ve Zlínském kraji jsou kuchaři a výrobci potravin, kteří svou práci dělají dobře,“ říká za organizátory o festivalu Pavel Vysloužil.

Projekt podle něj podporuje i místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, propaguje mimo jiné i gastroturistiku.
Pořadatelé návštěvníkům Garden Food Festivalu nabídnou mimo jiné i farmářské a krajové produkty.