Nejen dámy všech věkových kategorií se prodíraly více než šesti stovkami různých kabelek: od starých až po ty nové, moderní. A to za symbolické ceny.

„Jednu dám asi babičce, druhou příteli a s třetí ještě nevím, jak naložím. Možná ji dám také babičce. Dám jim to jako dárky, jenom tak, pro radost,“ netajila nadšení nad třemi vybranými kabelkami Zdeňka Mrázová z Napajedel.

Šest úlovků si domu odnášela Renata Buroňová z Karlovic.

„Nebylo těžké se tím množstvím prohrabat a prohlédnut si ty, co mě zaujaly. Určitě si je budu brát do společnosti, budu je střídat,“ netajila nadšení hrdá majitelka módních doplňků.

„Hlavně, že pomůžu koupí dobré věci,“ zhodnotila to zase Romana Knedlová z Otrokovic a přitom se probírala velkým množstvím kabelek. Objevila pro sebe dvě.

Již 25 let pořádá Dan Čagánek se svojí ženou Entomologickou výstavu v Otrokovicích. V pořadí již 47. setkání  milovníků hmyzu, pavouků a plazů se konalo v sobotu 14. října v Otrokovické besedě. Výměnného dne s prodejní výstavou se pravidelně zúčastní na d
Koupila jsem si dvě housenky

„Hledám takové, které by mi ladily k oblečení, co mám doma,“ dodala.

Pro letošní Kabelkový veletrh se podařilo sesbírat na 600 kusů kabelek. K mání byla i retro aktovka, šály, opasky, a dokonce i jedny lodičky na vysokém podpatku. Ty zmizely prakticky v mžiku.

„Stejně jako jedna duhová kabelka, která měnila barvy. Moc se nám všem tady líbila. Však také zmizela jako první,“ zasmála se za pořádající otrokovickou Naději Renata Zezulková.

Za jednotlivé kabelky lidé zaplatili minimálně deset korun. Nejdražší byla ta, kterou věnovala módní návrhářka Yvona Leitner. Stála 1500 korun. 

„Ušila pro naše klienty při jedné módní přehlídce v Kroměříži modely. Při té příležitosti kabelku pro tuto akci darovala,“ dodala Renata Zezulková. 

Bylo prodáno přibližně tři sta kabelek. Výtěžek ze čtvrtečního Kabelkového veletrhu činí 25 740 korun a bude použit na renovaci a obnovu vybavení bytů chráněného bydlení.

Jedná se o garsonky v panelovém domě v Otrokovicích, které jsou v původním stavu, případně částečně zrekonstruované a vybaveny ve už starým a poškozeným nábytkem. 

Ilustrační foto.
Veletrh v Otrokovicích nabídne 300 kabelek levně. A jedny zachovalé lodičky