V pátek ji k životnímu jubileu přišli poblahopřát zástupci města, kraje, otrokovický kněz či starosta Žlutavy, která je rodnou obcí oslavenkyně. „Oslava pro mě byla velkým překvapením, ale upřímně jsem už ráda, že je to za mnou," řekla s úsměvem Zelíková, za níž přišli gratulanti do SENIORu C.

Květoslava Zelíková se narodila ve Žlutavě, jako deváté dítě manželům Cyrilovi a Jenovéfě Goišovým. V rodné obci vychodila obecnou školu, tehdejší měšťanku pak absolvovala v Napajedlích, kde se vyučila prodavačkou.

Když se provdala, první tři roky žili s manželem v Malenovicích. Poté se rozhodli přestěhovat se do Žlutavy, kde si také založili živnost – obchod se smíšeným zbožím.

Na svět Zelíková přivedla celkem pět dětí, tři chlapce a dvě děvčata.

„V mém životě bylo tím nejdůležitějším okamžikem narození každého mého dítěte. Snažili jsme se je vychovat co nejlépe, a to se nám také podařilo. Naopak tím nejsmutnějším okamžikem bylo úmrtí jedné mé cérečky," řekla seniorka. V otrokovickém SENIORu C žije už několik let a je prý spokojená.

„Neměnila bych, protože tady mám všechno. Jsou na mě hodní, nemůžu si na nic stěžovat. S čím potřebuji pomoci, s tím mi pomohou," pochvalovala si Zelíková. Se svou rodinou, včetně vnuků a pravnuků, oslaví své narozeniny v sobotu.

Nejstarším obyvatelem Otrokovic je Bohumil Kristýnek, který sté narozeniny oslavil před půl rokem.

„Paní Zelíková je druhou obyvatelkou, která ale v našem městě nemá trvalé bydliště. To má stále ve Žlutavě," informoval starosta Otrokovic Jaroslav Budek.