„Reagujeme v tomto období každoročně na zvýšenou poptávku po dopravě na hřbitovy a snažíme se mít k dispozici takovou přepravní kapacitu, aby byly všechny požadavky cestujících pokryty," uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Na autobusové lince 31 zařadí posilové spoje na trase mezi zastávkami Náměstí Míru Náměstí Práce krematorium a zpět na Náměstí Míru a Školní, a to v nepracovních dnech 27. a 28. října a 3. a 4. listopadu v čase zhruba od 8.15 do 17.30 hodin. Posilové spoje pojedou podle mimořádných jízdních řádů, které budou zveřejněny na zastávkách i na internetu.

Doprava cestujících bude zajišťována i ke hřbitovu ve Zlíně-Mladcové. Ve dnech 27. a 28. října a 3. a 4. listopadu budou vždy dva dopolední a dva odpolední spoje linky 32 zajíždět z točny na Mladcové až na mimořádnou zastávku u hřbitova. V pátek 2. listopadu pojedou ke hřbitovu tři odpolední spoje. Ve Zlíně-Štípě 27. a 28. října a 3. a 4. listopadu v době od 8.55 do 17.35 hodin zřídí na lince 36 ve směru jízdy z Velíkové do Zlína mimořádnou zastávku u štípského hřbitova. V pátek 2. listopadu bude tato mimořádná zastávka u hřbitova na lince 36 v provozu odpoledne od 14 do 17 hodin.

V Otrokovicích na lince 55 zajíždějí ke hřbitovu do Kvítkovic standardně dva odpolední spoje každou sobotu a neděli.

V dušičkovém období, tedy o víkendu 27. a 28. října a 3. a 4. listopadu, budou na tyto spoje zařazovány pro zvýšení přepravní kapacity dva autobusy místo jednoho.