„I letos se samozřejmě všichni mohou těšit na 9 sjezdovek, 40 km běžeckých tratí, dva pohyblivé koberce pro děti, lyžařskou a snowboardovou školu. V areálu je přibližně 2,5 km sjezdových tratí a 9 vleků, které dokáží odbavit až 6,5 tisíce osob za hodinu," tvrdí tisková mluvčí SYNOTU Magda Pekařová. Samozřejmostí je půjčovna lyží a snowboardů, ski servis, několik možností občerstvení přímo u lyžařského svahu a bezplatné parkování. Zájemci o příjemné zimní zážitky se mohou vydat sněžným vozem na jízdu po

hřebenech Beskyd nebo se projít zimní přírodou na sněžnicích. Nebudou chybět soutěže, karnevaly, diskotéky nebo testování lyží. Ceny skipasů zůstávají stejné, jako v minulé sezoně.

„Samozřejmě, že turisté nebudou ochuzeni o prožití tradičních Vánoc a Silvestra. V hospodě Kyčerka tak pro ně bude připravena například bohatá štědrovečerní večeře o několika chodech, kde nebudou chybět tradiční krajové speciality ani mořské a sladkovodní ryby," dodává mluvčí Magda Pekařová. Zájemci si budou moci vyzkoušet i tradiční zvyky tak, jak je na Valašsku dodržovali naši předkové. Bohaté bude také silvestrovské menu, chybět nebude ani pestrý program včetně diskotéky a ohňostroje a další překvapení.

Vánoční i silvestrovské pobyty ve Ski areálu SYNOT Kyčerka jsou již nyní beznadějně vyprodány. Plno hlásí valašské chalupy, apartmány i penziony. Lidé, kteří by si zde rádi objednali ubytování, mají šanci pouze v případě, že někdo svou objednávku zruší. Obsazeno je přibližně od 20. prosince až do Velikonoc. Zájem o areál Kyčerka roste, zimní pobyty si zde stále častěji objednávají i zahraniční turisté, a to většinou hned po skončení sezony. (hed)