„U třicetipor­centního snížení počtu dětských pacientů sehrály významnou roli regulační poplatky. Většinou k nám jezdí děti v doprovodu rodičů, a platí tedy dvakrát šedesát korun denně,“ upozornil Krůžela.

Dodal, že podle Svazu léčebných lázní České republiky se i v ostatních dětských lázeňských léčebnách jsou hlášené poklesy klientů o třicet až padesát procent. V Luhačovicích to představovalo o čtyři stovky dětí méně. Vedení lázní se i proto snaží přilákat také jiné hosty, například na různé wellness pobyty.

„Každý měsíc zjišťujeme a vyhodnocujeme spokojenost klientů. Názory lidí probíráme na pracovních poradách a vyvozujeme závěry. Za poslední roky jsme měli jen pár výjimek, kdy někdo upozorňoval na věci, které nemůžeme přímo ovlivnit. Například na hluk projíždějících kamionů, který je nyní menší díky opravě mostu u Dolní Lhoty,“ uvedl Krůžela.

Dodal, že návštěvníkům slouží od letoška nově vila Alpská růže. Příští rok v listopadu by pak měla být dokončená modernizace komplexu Alexandria-Morava.