A čeho se obyvatelé ulic obávají? Ztráty zeleně a zhoršení životního prostředí.

„Uskutečněním plánu na výstavbu nových parkovacích míst by byly zničeny poslední zbytky zdejších zelených ploch,“ tvrdí autoři petice.

Obyvatelé jiných částí Vsetína tato reakce udivila. „Já bych se pod takovou petici nepodepsala,“ řekla například Petra Dvořáková, která bydlí na sídlišti Sychrov a problémy s parkováním tedy pociťuje každý den.

„Parkování na Sychrově hodnotím jedním slovem: hrůza. A v centru je to stejné. Když tam potřebujete jet autem, například něco vyřídit, není ho kde postavit,“ poznamenala jedním dechem Dvořáková. Odstavné plochy pro auta se podle ní dají vybudovat tak, aby zbylo místo i na zeleň. „Teď auta stojí částečně na trávě či téměř v keřích. To přírodě taky zrovna neprospívá,“ doplnila Vsetíňanka.

Představitelé města se už se zástupci obyvatel bydlících v dotčených ulicích sešli. A předali jim návrh dopravního řešení a výstavby parkovacích míst.

Dohodli jsme se s nimi, že v průběhu zpracování projektové dokumentace svoláme další jednání tak, aby se k návrhům mohli vyjádřit,“ vylíčil místostarosta Jaromír Kudlík.

Radnice chce mít totiž potřebnou dokumentaci kompletní v průběhu příštího roku tak, aby se v letech následujících mohlo začít stavět. „Věřím, že se nebude opakovat situace před třemi lety, kdy jsme chtěli řešit parkování v Kolonce a lidé se proti tomuto ostře postavili. Na parkovací místa tedy nedošlo a dnes je v Kolonce problém zaparkovat,“ varoval místostarosta Kudlík.