Nechybělo vedení města v čele se starostou Ferdinandem Kubáníkem ani uherskobrodský farář a děkan Svatopluk Pavlica, jenž koupališti požehnal.

„Jsem velmi rád, že se nakonec po všech diskuzích, peticích, protestech někdy až demagogických argumentacích podařilo prosadit a vybudovat tento moderní venkovní areál, vybavený nejmodernějšími zábavnými prvky, právě zde v návaznosti na vnitřní bazény. Jsem přesvědčen, že staré kúpelky již dávno dosloužily a že tyto venkovní bazény se stanou magnetem nejenom pro místní rodiny s dětmi, ale také žádaným a vyhledávaným místem návštěvníků a turistů z blízkého i vzdáleného okolí, jakož i našich slovenských přátel,“ řekl místostarosta Petr Vrána.

Celkové investiční náklady na stavbu dosáhly 92,4 miliónu korun bez DPH. Stavba byla financována z našetřených peněz města. Dětský bazén o ploše 118 metrů čtverečních má dvě výškové úrovně a je navržený jako všechny ostatní bazény z nerezavějící oceli.

Busta TGM na fasádě ZŠ Horní Němčí
Busta Masaryka přežila socialismus vystavená na fasádě školy v Horním Němčí

Adrenalinová a relaxační část

Jeho adrenalinové části dominuje 65 metrů dlouhý tobogán, nachází se tam také dvojice skokanských prken, šplhací síť, skluzavka trio – slide a chrliče.

Rekreační část disponuje masážními lehátky, masážní lavicí, masážními tryskami, divokou řeku, houpacím bazénem, perličkami a chrliči. Plavecká zóna nabízí tři plavecké dráhy o délce 25 metrů. Pozemek areálu se rozprostírá na 11 700 metrech čtverečních. U venkovních bazénů vyrostl také objekt zázemí s šatnami, WC, sprchami a bufetem. Okamžitá kapacita venkovních bazénů je 580 osob, denní kapacita až 1220 návštěvníků.

„Součástí projektu na vybudování venkovních bazénů se stalo i rozšíření vnitřního krytého bazénu o přistavený výukový bazén pro matky s dětmi s vodní plochou 50 metrů čtverečních. V době letního provozu bude navíc na střeše tohoto krytého bazénu provozována terasa s možností pěkného posezení včetně občerstvení,“ řekl ředitel CPA Delfín Vlastimil Šmíd.

Redaktor Deníku Stanislav Dufka obsluhoval na Holubyho chatě na Velké Javořině
Jak jsem obsluhoval na Holubyho chatě. Redaktor zkusil směnu na Velké Javořině

Parkovací dům zatím není hotový

U areálu vyrůstá parkovací dům se 182 místy také pro návštěvníky zimního a fotbalového stadionu s možností nabíjet elektromobily. Ten by měl městskou pokladnu přijít na 30,5 milionu korun. Zatím je však dokončen pouze z části. Funguje jen jedno patro.

„Celé ho zprovozníme s měsíčním zpožděním s tím, že jeho dřevěný obklad doděláme na podzim,“ řekl před časem Deníku Ferdinand Kubáník.

Město Uherský Brod investovalo i do takzvané kogenerační jednotky pro výrobu elektrické energie. Odpadním produktem tam bude teplo, které má sloužit pro příhřev bazénové vody za 13 milionů korun. Po šesti letech se má investice zaplatit, a pak má vydělávat. Na místě stávajících venkovních kúpelek by měl podle starosty v nejbližších letech vyrůst domov pro seniory.