„Už jsme s nejhoršího venku a trolejbusy a autobusy se začnou na linkách rozjíždět a zařazovat postupně do svých pravidelných časových poloh podle jízdních řádů," hlásil přibližně v 17.15 hodin hlavní dispečer Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Josef Polách.

Dispečeři měli v tu dobu plné ruce práce se zvládáním mimořádné situace a s vydáváním pokynů řidičům jednotlivých vozidel, kdy a kam mají pokračovat v jízdě, aby se situace normalizovala.

Problémy s průjezdností Zlína zaznamenával dispečink DSZO přibližně od 15.45 hodin. Přívalová voda zaplavila podjezd v Dlouhé ulici, třídu Tomáše Bati u zastávky Náměstí Míru, Gahurovu ulici před nadjezdem ve směru na Jižní Svahy. Trolejbusy a autobusy DSZO musely zůstat před zaplavenými místy stát a čekat, až voda odteče nebo až ji odčerpají hasiči.

„Pokoušeli jsme se pro zmírnění situace a zachování alespoň části spojů stanovit pro průjezd některých našich vozidel i objízdné trasy, například po Hradské ulici," upřesnil hlavní dispečer. Přesto byly dopady na jízdu a pravidelnost městské dopravy při této mimořádné situaci, kterou způsobilo počasí, zásadní a rozsáhlé. Zpoždění některých spojů dosáhla až 78 minut.

Od 18 hodin už je provoz MHD DSZO veden ve Zlíně v plném rozsahu, ale některé spoje se ještě musí dostat do svých pravidelných časových poloh. Škody na majetku DSZO žádné nevznikly.

Dopravní společnost Zlín – Otrokovice prosí cestující, kteří museli desítky minut čekat na svůj spoj nebo zůstali ve stojících vozidlech, o pochopení.