„Myslím si, že letní kino tu dlouhodobě chybí a pro příští sezónu bychom ho rádi nějakým způsobem veřejnosti nabídli. Chtěli jsme ale mít jistotu, že o tyto projekce bude zájem. Během pár dnů hlasovalo celkem 524 občanů, což je počet desetiny všech obyvatel města, a až na úplné výjimky byli v podstatě všichni pro zřízení letního kina v Luhačovicích. Celých 97% bylo pro kino, jen tři procenta proti. Výsledky ankety nám tak zcela jasně zobrazily nadšení veřejnosti pro tuto myšlenku a mimořádná účast lidí na anketě nás velmi mile překvapila,“ informoval starosta města Marian Ležák.

Lidé se vyjadřovali hojně také v komentářích k anketě. Navrhovali například lokality, kde by kino mohlo pravidelně promítat.

„Uváděna byla místa jako terasa Městské plovárny, kterou už k projekcím v minulosti využíval festival Luhovaný Vincent, venkovní areál Sportovního centra Radostova, ale například i Sluneční lázně a další místa v lázních,“ komentoval starosta. Jednotlivé lokality chce vedení města pečlivě zvážit a to s přihlédnutím k různým faktorům.

„Jednak jde o to, zda jsou navržené plochy v majetku města, důležitá je dostupnost pro občany i návštěvníky, ale třeba také zázemí v lokalitě. Musíme v souvislosti s letním kinem samozřejmě myslet na takové věci, jako jsou možnosti zajištění občerstvení návštěvníků, nebo zda jsou tu k dispozici toalety a další věci,“ vysvětlil Ležák.

„Myslím, že vzhledem k výsledku ankety a rostoucí popularitě venkovních projekcí se už nebudeme příliš bavit o tom, jestli letní kino zřídit, ale spíše kde přesně a v jakém režimu bude fungovat. Půjde i o to rozhodnout, zda bude výhodnější promítací plátno a další technické věci pořizovat na stálo, nebo pro danou sezónu vyzkoušet nasmlouvat zapůjčení zařízení,“ dodal starosta.

„Příležitost vyjádřit svůj názor budou mít lidé v dalším setkání z už započaté série veřejných besed. Nejbližší, která se uskuteční v září, chceme věnovat právě rozvoji kultury ve městě, včetně otázky letního kina. Věřím, že možnost probrat tyto věci osobně lidé využijí se stejným nadšením, jako se zapojili do zmiňované ankety," míní Ležák. (poh)

Gynekologico- porodnické oddělení Krajské nemocnice T. Baťi ve Zlíně.Porodní box
Rizikové rodičky budou mít v Baťovce stále větší pohodlí