Lyžovalo se na Stupavě v Buchlovských horách, milovníky zimních sportů přivítali v areálech Rališka či Sachova studánka v Beskydech a nouzi o lyžaře neměli ani na Horním Vsacku.

Desítky lidí zamířily do Ski areálu Karolinka, na Kohútku v Javorníkách či na Machúzky do Velkých Karlovic nebo na Razulu do karlovického Resortu Valachy, kde především díky ochlazení, které umožnilo znovu spustit sněžná děla, zprovoznili už v týdnu v plné délce hlavní sjezdovku.

„Na sjezdovkách máme půl metru přírodního i technického sněhu,“ uvedla mluvčí Ski areálu Razula Martina Žáčková.

Doplnila, že velký zájem je nyní o lyžařské lekce, které ve všedních dnech využívají školky a školy z okolí, o víkendu pak především hosté okolních hotelů a penzionů.

„Nově jsme do služeb naší lyžařské školy zařadili Skialp lekce s instruktorem, které mají skvělou odezvu. Je mnoho lidí, kteří by si rádi tuto sportovní disciplínu vyzkoušeli, ale nenašli k tomu příležitosti, nemají zkušenosti ani vybavení. Při naší lekci je seznámíme se základy skialpiningu na hlavní sjezdovce Razula, zajišťujeme i zapůjčení vybavení,“ dodala Martina Žáčková.

Opravy na pět měsíců zablokují pěší zónu v centru Uherského Hradiště. Ulice Prostřední.
Opravy na pět měsíců zablokují pěší zónu v centru Hradiště