„Přestože to není poprvé, při každé akci má člověk určitý stres. Alespoň já ho vždycky mívám,“ přiznala Boráňová.

Sama bude po tři dny připravovat pro hosty snídaně v Jurkovičově domě, někteří její kolegové potom větší rauty přímo ve Společenském domě.

Prozradila, jaké lahůdky pro delegáty luhačovičtí kuchaři připraví.

„Na snídani budeme péct buchty, perníky a bábovky, na stolech ale nebudou chybět ani výrobky studené kuchyně jako masové, sýrové či salámové rolády nebo plněná vejce a losos v listovém těstě,“ prozradila šéfkuchařka.

Na oběd prý také čekají delegáty nejrůznější druhy hlavních jídel, aby si každý přišel na své.

„Připravíme svíčkovou, pečené kuřecí stehýnka, kapra ve slaninovém kabátku, pro vegetariány potom zeleninová rizota. V nabídce bude také moravské uzené a kachna, samozřejmě nebudou chybět přílohy a moučníky,“ doplnila Boráňová.

„Hlavně, aby všem chutnalo,“ pousmála se.