Do Zlína prý jezdí rád, Tomáš Baťa je jeho vzor. Na náměstí Míru se na něj přišlo podívat zhruba pět set lidí. V úvodu jeho mítinku zazpíval Laďa Kerndl.

„S Milošem Zemanem se znám již sedmnáct let, proto jsem rád, že ho mohu svým vystoupením podpořit. Podle mne je ten nejlepší kandidát na post prezidenta a rozumí politice," vysvětlil Kerndl důvody, proč Zemanovu kampaň podporuje.

Zlíňané mohli Miloši Zemanovi klást otázky. Na náměstí Míru přišli očividně pouze jeho fanoušci, nikdo totiž nebyl hrubý a nijak prezidentského kandidáta slovně nenapadal. Lidé se ptali na becherovku, církevní restituce i současnou politickou situaci.

„Miloš Zeman si v celostátních preferencích nevede špatně, průběžně se umisťuje na druhém místě," přiblížil aktuální předvolební odhady předseda strany SPOZ a zároveň vedoucí Zemanovy volební kampaně Vratislav Mynář.

Výsledky voleb, ať budou jakékoli, podle svých slov oslaví s přáteli skleničkou dobrého suchého šampaňského. Becherovku si nedá, tu nepije už sedm let. „Od doby, co její výrobci zvýšili obsah cukru, už ji pít nesmím. Raději si dám slivovici," prozradil Deníku Zeman.

Na setkání ve Zlíně se přišel podívat například Vladimír Kříž ze Zlína. „Mám sice vybraného jiného kandidáta na prezidenta, ale na Miloše Zemana jsem se přišel podívat rád. Líbí se mi jeho politický humor," vysvětlil Kříž.

Zato Zdena Růžičková ze Zlína by na Hradě viděla nejraději právě Miloše Zemana. „Přišla jsem mu vyjádřit podporu. Doufám, že volby vyhraje. Dnešní setkání se mi líbí," zhodnotila Zlíňanka.(zav)