„Jako báječný prognostik můžu říct, že to na sto procent vyhraje ve Státech volby Donald Trump nebo Hillary Clinton," vtipkoval.

Vítězství Donalda Trumpa by však podle něj znamenalo důraznější změnu strategie v boji s Islámským státem.

Podle Miloše Zemana je dobře, že má naše země na hranicích policii i armádu.

„Pokud by to nestačilo, bylo by nutné postavit plot jako například v Maďarsku," netají se návrhem Miloš Zeman. Blíže vysvětlil i takzvané hot spoty na řeckých neobydlených ostrovech, kam by se ekonomičtí migranti měli podle něj umísťovat.

„Řecko je zadlužené a tímto by se jim jejich dluh umazával," vidí i tuto cestu v řešení současných evropských problémů s migranty. Podle hlavy státu by se tak lidově řečeno zabily dvě mouchy jednou ranou.

V souvislosti s důchody zmínil, jaký důchod má on sám. „Průměrný starobní důchod v České republice je jedenáct tisíc, já mám 14,5 tisíce," svěřil se na shromáždění s občany v Luhačovicích.

„Máme ho rádi, je dobře, že jezdí mezi lidi. Je to hodný člověk a my jsme si setkání s ním nemohly nechat ujít," shodly se mezi přítomnými občany Anna Fojtíková a Jiřina Čerklová. „A navíc vypadá dobře, jsme opravdu rády za tuto příležitost," dodaly.

K dalším fanynkám patřila i Danuše Kramolišová. Ta se prezidenta zeptala, zda by se s ním mohla vyfotit a on jí věnoval i podpis.

„Už sedmnáct let sbírám podpisy významných osobností, podpis pana prezidenta Zemana mi chyběl. Moc si ho vážím," svěřila se Deníku šestapadesáti­letá žena.

Zároveň také prozradila, že se jí Miloš Zeman líbí. „Je také vtipný. A ještě vám prozradím, že má sestra studovala s paní Ivanou Zemanovou na vysoké škole," dodala přítomná dáma.