Jaromír Kudlík: Nevím, co je mi kladeno za vinu

Kudlík považuje celou záležitost za účelovou. „Ze strohého vyrozumění nelze vyčíst, co je mi konkrétně kladeno za vinu,“ prohlásil místostarosta s tím, že se již dříve vyjádřil, že k záležitosti staré více než pět let vypovídal na základě svého diáře z té doby. „V množství informací, které coby místostarosta musím vstřebávat, si nemohu pamatovat podrobnosti všech událostí, ať již jsou staré měsíc, rok nebo pět let,“ prohlásil na svou obranu Kudlík.

Jeho právní zástupce chce Okresnímu soudu v Olomouci navrhnout, aby obžalobu vrátil zpět státnímu zastupitelství jako neodůvodněnou. „Osobně si myslím, že není v pořádku a důvody pro podání obžaloby nejsou. Ani jsem nepochopil, v čem má spočívat vina mého klienta,“ sdělil místostarostův právní zástupce Petr Konečný.

Vsetínská starostka Květoslava Othová za svým kolegou stojí. „Vzhledem k tomu, že ctím presumpci neviny, nemá tato záležitost vliv na výkon jeho funkce,“ vyjádřila se starostka Othová.

Pozastavila se však nad tím, že o těchto závažných sděleních jsou nejprve informovány sdělovací prostředky. „Účelově je tak manipulováno veřejným míněním,“ je přesvědčena vsetínská starostka.