„Kriminalisté pátrají po totožnosti mrtvého muže, jehož ostatky nalezl koncem března v lesním porostu mezi obcemi Žlutava a Bělov poblíž Otrokovic náhodný kolemjdoucí,“ potvrdila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Podrobnosti o příčině úmrtí policie nezveřejnila, připojila ale mužův popis a také identikit s pravděpodobnou podobou neznámého.

„Na sobě měl šedou bundu z umělé kůže s kapucí, pod ní dvě mikiny – oranžové a šedé barvy, oblečený byl do dlouhých tmavých kalhot a obuty měl černé šněrovací boty nad kotníky. V blízkosti těla ležely dva batohy – růžový a červenočerný, u sebe měl muž hodinky značky CASIO stříbrné barvy s bílým ciferníkem,“ vyjmenovala policejní mluvčí.

V závěru prvního srpnového týdne našli zlínští strážníci na dětském hřišti v ulici Křiby na sídlišti Jižní Svahy za jednou z laviček odhozenou použitou injekční stříkačku s jehlou.
Na dětském hřišti ve Zlíně našli strážníci použitou injekční jehlu

Pitva podle policejní mluvčí odhalila, že nalezený muž měl na těle i na hlavě několik zhojených zlomenin a neměl téměř žádný chrup.

„Z policejních evidencí vyplynulo, že se nejedná o žádného z pohřešovaných mužů na území České republiky. Vyjasnění nepřineslo ani odborné vyjádření z odvětví genetika a stanovená DNA,“ vysvětlila mluvčí.

Vyšetřovatelé se tak museli obrátit na odborníky z kriminalistického ústavu, kteří zhotovili odborné vyjádření z oboru antropologie a vytvořili také kresebnou rekonstrukci pravděpodobné podoby muže.

„Proto se nyní obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění mrtvého muže.

Pokud budete mít jakékoli informace, které by kriminalistům mohly pomoci, volejte, prosím na telefonní číslo 704 778 450 nebo na linku 158,“ uzavřela Monika Kozumplíková.