„Okrsek Kostelec – Štípa, jehož služebna se nachází u hlavního vstupu do zlínské ZOO, bývá během letní sezóny nejvíce zaměstnán právě v souvislosti s návštěvníky zoologické zahrady, ať už se jedná o mnohdy složité dopravní situace, ztracené věci nebo třeba o zatoulané děti. Vedle toho se zdejší strážníci zaměřují také na běžné problémy obyvatel lokalit v jejich místní působnosti, která vedle místních částí Kostelec a Štípa zahrnuje také Lužkovice a Klečůvku,“ přiblížil zástupce ředitele MP Zlín Pavel Janík.

Podle něj se aktuálně hlídky MP Zlín z tohoto okrsku věnují také oznámením, která se týkají krádeží dřeva. A že se jedná o problém skutečný, potvrzuje událost ze soboty 8. ledna 2022.

„V době kolem poledne prováděli strážníci kontrolu v Lužkovicích. Jejich pozornosti přitom neunikla dvojice mužů, která se v lesním porostu pohybovala s motorovou pilou a kufr osobního automobilu měla zaskládaný nařezaným dřívím.

Jeden z nich, 49letý místní muž, hlídce sdělil, že pořezali spadlý strom a na odvozu dřeva jsou dohodnuti s vlastníkem lesa. Potud by se tedy mohlo zdát vše v pořádku.

Strážníci ovšem ověřili tuto informaci přímo u zástupce vlastníka, který se záhy dostavil na místo a vše popřel. Jednání obou mužů tak bylo posouzeno jako přestupek proti majetku a vedle úhrady dřeva majiteli bylo vyřešeno uložením pokuty, seznámil s případem Pavel Janík.