„Kvůli sobotnímu náledí musely naše úrazové ambulance zvládnout velký nápor. Hned v ranních hodinách jsme proto v sobotu k posílení služby povolali navíc dva lékaře a tři zdravotní sestry. Díky tomu byly čekací doby na ošetření minimalizovány. Z ošetřených pacientů zůstalo dvacet hospitalizováno a z nich se deset muselo podrobit operačnímu výkonu," řekl primář traumatologického oddělení KNTB Marcel Guřan.

Zdravotníci podle něho ošetřovali převážně úrazy způsobené po pádu na kluzké komunikaci. Jednalo se například o poranění hlavy, otřesy mozku, komplikované zlomeniny dolních i horních končetin. „Operace se týkaly právě těchto zlomenin a také zlomeniny páteře," doplnil primář.

Nedělní služba v úrazových ambulancích už byla klidnější, ale i tak v nich byli ošetřeni 64 pacienti. „Skončili u nás s pohmožděninami, zlomeninami. Sedm pacientů jsme hospitalizovali a čtyři z nich se podrobili operaci," informoval primář.

V pondělí se situace na úrazovce vrátila do běžnějšího režimu. Lidé sem přicházeli s lehčími úrazy způsobenými ze sobotního náledí. Zdravotníci ošetřovali například pohmožděniny, vymknu té kotníky nebo naraženiny.