Akce konaná od 15. do 19. září přivítá kromě nich téměř dva tisíce vystavovatelů z devětadvaceti zemí světa.

„Nejvíce vystavovatelů předvádí materiály a komponenty, pohony, hydrauliku, chladicí techniku či klimatizaci,“ vyjmenoval PR manažer veletrhu Jiří Erlebach.
Ze Zlínského kraje se představí například zlínská firma ZPS-frézovací stroje, luhačovická společnost Zálesí, která se věnuje vstřikování plastů nebo soustružení, a také Zbrojovka Vsetín-nástroje.

Letos poprvé se na veletrhu konají německé dny zabývající se inovací, výzkumem, energetickými technologiemi a technikou životního prostředí.
„Sedmnáctého a osmnáctého září bude na Výstavišti zároveň i třetí ročník veletrhu pracovních příležitostí kariéra, kde bude více než třicet průmyslových firem shánět své zaměstnance,“ dodal Erlebach.

Návštěvníci se mohou kromě novinek představených vystavovateli těšit i na přehlídku modelů z padesátých let, které se prvně představily právě na brněnském strojírenském veletrhu, Patří mezi ně modely traktoru Zetor, motocyklu Jawa či letadlo Blaník. Uvidí i historické fotografie, odznaky nebo parní vůz zvaný Komárek z počátku minulého století.