Hasiči vyjížděli k desítkám případů popadaných či vyvrácených stromů a poničených střech.

V kraji mohou ještě dnes místy ležet na silnicích popadané větve, u Strání na Uherskohradišťsku ještě stále omezuje dopravu spadlý strom.

Silnice v kraji jsou holé a mokré, sjízdné bez omezení. V kraji je zataženo, kromě Uherskohradišťska prší, s výjimkou Zlínska vane slabý vítr. Teploty se pohybují od tří do osmi stupňů Celsia.

Zlínští hasiči zasahovali o svátcích pětkrát častěji než loni

Hasiči ve Zlínském kraji vyjížděli o vánočních svátcích k více než 110 případům. Loni jich bylo jen 22, o rok dříve řešili 11 událostí. V porovnání s předchozími roky byly letošní Vánoce pro hasiče opravdu perné, řekl dnes ČTK krajský mluvčí hasičů Libor Netopil. Letos je nejvíce zaměstnaly následky silného větru, který v regionu vanul od úterý, ve čtvrtek večer se situace zklidnila.

Likvidovat následky silného větru jeli hasiči v 93 případech. Nejvíce jich bylo na Vsetínsku. „Jednalo se o odstraňování spadlých stromů a větví na komunikace a dráty elektrického vedení nebo utržené části střešních krytin," uvedl Netopil.

Na Štědrý den hasiči likvidovali 29 případů následků silného větru, ve středu vyjížděli v kraji ke 45 případům, ve čtvrtek to byly další dvě desítky událostí.

V úterý zranily padající větve člověka v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku, další události se obešly bez zranění.