„Přijela jsem hlavně na ně, ráda si kamkoliv na jejich vystoupení zajedu. Když můžu, proč ne. Snad tady dneska vydržím do noci," usmála se pro Deník Hanka Šebestová z Ostravy, která je bez nadsázky skalní fanynkou Fleretů.

Na pódiu se střídaly kapely Nasycen, Ciment, Premier, už zmíněný Fleret či Waťák (Kabát revival), chlazené točené pivo teklo proudem, klobásky spokojeně prskaly na grilu, bramboráky se smažily v oleji, gulášek se vařil. S postupujícím večerem fanoušci kapely nadšeně povzbuzovali, tancovali a zpívali. Vyprahlá hrdla svlažili něčím studeným, žaludek potěšili zase něčím dobrým.

Na bramboráku a pivu si za svižných písniček Premiérů pochutnával například Milan Černobila až z Prahy.

„Na tuto kapelu jsem se těšil nejvíce, ale i ostatní mám rád," řekl Milan Černobila, který se rozhodl se svou rodinu udělat si pěkný víkend právě prostřednictvím Zádveřické rockové noci. „Máme tu rodiče, proto jsme také tu," dodal.

Letošní ročník navíc pořádající vizovická kapela Fleret v čele s jejím kapelníkem Zdeňkem Hrachovým sama zpestřila: poprvé totiž pořádně pokřtila své nové cédečko. Jejich fanoušci na něj čekali čtyři roky.

„Asi čtrnáct našich fleretích písniček jsou všechny autorské novinky. Všichni se na křest těšíme," netajil radost v průběhu večera Zdeněk Hrachový. Připomněl také, kde se před lety vzala myšlenka založit teď už tradiční fesťáček.

„Když jsem objevil tento krásný areál fotbalového hřiště v Zádveřicích, neváhal jsem. Hned jsem věděl, že bude dobré tradici zavést tady v přírodě. V minulých letech tu byly opravdové legendy, jako Vlasta Redl, Laura a její tygři, Mňága a Žďorp či Katapulti," vyzdvihl.

I s letošním výběrem kapel byl maximálně spokojený.

„Třeba takové Premiery není potřeba už přibližovat. Ciment, to je zase podle mě nejlepší valašská bigbítová kapela, která hraje písničky v souvislosti s valašským textem, ala lidovky. Jsou prostě geniální," dodal. (jk)