„I letos nám zapůjčí páni rockeři své prostory, ve kterých se jinak odehrávají divoké koncerty, ale i podstatně klidnější setkávání a společenské události," uvedla Zuzana Šlúchová z Naděje. Po dvou vydařených ročnících je možné podle ní konstatovat, že hravé předvánoční bazarování je skutečnou událostí.

„V současnosti jsme ve fázi, kdy nám naši příznivci nosí věci, které třídíme, pečlivě balíme a odhadujeme prodejní cenu," prozradila Šlúchová. V loňském roce byly podle ní prodejním hitem LP desky, knihy, bižuterie a porcelán. Bylo z čeho vybírat a letos tomu nebude jinak.

„Na jaře jsme vyhlásili „jarní luftování", díky kterému jsme získali nepřeberné množství věcí běžných, zvláštních, s puncem minulosti i zcela nových. Potěšil nás zájem veřejnosti i kvalita darovaného sortimentu," dodala.

Na podzim Naděje navíc otevřela „kabelkový VELEtrh" s asi tisícovkou darovaných kabelek. Na dotaz, co bude s těmi neprodanými, organizátoři odpovídali: „Objeví se na dobročinném bazaru před Vánocemi." Zejména dámy se mohou těšit na pestrou škálu barev, velikostí i druhů kabelek.

Součástí bazaru bude improvizovaná kavárna, ve které si návštěvníci mohou v klidu posedět, vypít si svůj voňavý nápoj a dát si cukroví z kuchyně Domu pokojného stáří Naděje. Ti náročnější dostanou možnost začíst se do aktuálního vydání Zlínského deníku, který je i pro tento rok naším mediálním partnerem.

„Pro děti máme připravený koutek, ve kterém najdou paní na hlídání, hračky, omalovánky a také něco na zub," doplnila Šlúchová.

Dobročinný bazar