„Záměrem je nejen vylepšit vzhled náměstí Míru a přilehlých ploch, ale také řešení problémů s parkováním v centru. Zaměřená je i na neutěšenou plochu před kostelem sv. Filipa a Jakuba,“ upřesnil primátor Miroslav Adámek.

Současný vzhled plochy náměstí Míru pochází z konce 80. let minulého století a je již překonán ať již z hlediska funkčnosti, či vzhledu.

Nová podoba má být modernější a také vstřícnější k pořádání nejrůznějších akcí. Zadání nabádá soutěžící k prověření plochy náměstí jakýmkoliv způsobem. Teoreticky se tak lze dočkat návrhů od „zcela zastavěné“ až po „zcela zarostlé“.

„Nechtěli jsme limitovat tvůrce v jejich přístupu,“ uvedl Miroslav Adámek. O kvalitě návrhů a jejich vhodnosti rozhodne sedmičlenná porota.

Z pravidel České kanceláře architektů vyplývá, že její převážná část musí být tvořena nezávislými odborníky, v tomto případě architekty. 

Stavba stálého pódia na náměstí Míru ve Zlíně.
Pódiu na náměstí Míru ve Zlíně staví pevné základy
Dokumenty uvádějí, že se letadlo s Tomášem Baťou krátce po startu při plánovaném letu do Curychu brzy ráno za snížené viditelnosti v údolí řeky Moravy zřítilo do prostoru pomocných závodů továrny necelý kilometr od letiště. Tragédie velmi silně dolehla ne
Baťovo letadlo se vrátí do Památníku