„Samozřejmě jsme rádi. Myslím si totiž, že veřejné budovy, které slouží velkému počtu dětí a personálu, by měly být co nejlépe ekonomicky zajištěné. Budovy naší školky jsou rozsáhlé, staré jsou navíc třicet let nebo i více," řekla Deníku ředitelka mateřinky Martina Švandová.

Investiční akce je tak podle ní velkým plusem. „Nové nám nepostaví. A i o prázdninách se snažíme školku využívat, tedy alespoň jednu budovu," podotkla Martina Švandová.

Objekty pak dostanou také nový nátěr. Ředitelka školky původně chtěla, aby každá budova byla jinak barevná, bohužel se jí to ale nesplní. „S tím byl trošku problém, takže všechny, kromě té provozní, budou mít lehce žlutooranžový nádech.

Také děti toto všechno vnímají, i pro ně to bude jiné, když budou chodit do nového objektu, byť se jednalo jen o opravu," pousmála se Martina Švandová.

Napajedelská mateřinka čítá sto devadesát devět dětí. Práce na zateplení obvodových budov režim nikterak nenarušují, potrvají do června letošního roku.

„Už na podzim loňského roku bylo zahájeno zateplování objektů školky, kdy dělníci provedli zateplení střech jednotlivých pavilonů.

Po dokončení plášťů budov zahájíme kompletní zateplení objektu 1. základní školy, kde mimo zateplení stropů a obvodového pláště je součástí akce také rekonstrukce podlahy v tělocvičně," informovala starostka Napajedel Irena Brabcová. Akce jsou finančně podporovány operačním programem životního prostředí Zelená úsporám.