Jednou z nejhorších lokalit je prostor u základních škol, kde je i sportovní areál. Do budoucna tam plánují i stavbu bazénu.

„Rodičů, kteří vozí do školy své děti, je hodně. Ráno tady bývá pořádný zmatek. Navýšení parkovacích míst uvítáme,“ řekl Deníku ředitel 2. ZŠ Napajedla Miroslav Veselý.

Málo míst řeší i u tamního Domu s pečovatelskou službou (DPS) v ulici Pod Kalvárií.

Novorozeně, ilustrační snímek
Na Zlínsku se rodí více chlapců

„Někdy se stane, že nám tu stojí více aut. Hlavně odpoledne. Občas také řidiči parkují v blízkosti samotné budovy,“ všímá si za DPS Irena Horková.

Pro stavbu nových 124 parkovacích míst vytipovali lokality na celém území města. Většinou však vzniknou na úkor zelené plochy. Pokud někde kvůli tomu padnou k zemi stromy, pak město ujišťuje, že je nahradí novou výsadbou.

„Například v ulici Hřbitovní také není možné často zaparkovat. Řidiči nechávají auta stát na ulici, čímž ale není zachována šestimetrová šířka ulice pro bezpečný průjezd,“ připomněl Miloš Sudolský z oddělení investic napajedelské radnice.

Město nyní zpracovává projektovou dokumentaci, do stavby prvních nových míst by se mohli pustit už v příštím roce.

Celkové náklady vyčíslil Miloš Sudolský na šest milionů korun.

„Někde se stavby budou křížit s opravou plynového vedení, které plánuje plynařská společnost od příštího roku až do roku 2021. Byli jsme na jednání s nimi, takže práce v konkrétních lokalitách budeme teprve plánovat.

Už ale víme, že v ulici Hřbitovní se nepotkáme. Tam nová místa vzniknou v příštím roce,“ ujistil úředník. 

Vítězství oslavila obec ve své sportovní hale, kam přijeli i další ocenění včetně zástupců kraje.
Titul Vesnice roku 2017: Slavkov je třetí a má také Cenu veřejnosti