Během odpoledne zazpívali návštěvníkům třeba klienti zlínského domu seniorů Kvítková. Zajímavé bylo i vystoupení tanečnic z domu seniorů Kvítková a africké bubnování, které předvedli klienti domova seniorů z Příluk.

Hlavním lákadlem však bylo vystoupení zpěvačky Evy Pilarové a vtipná povídka herce Městského divadla Pavla Leicmana nazvaná Jak jsem vařil. „Na Evu Pilarovou jsem se moc těšila. Navíc bylo krásné počasí. Zkrátka je to super," svěřila se dvaašedesátiletá Jarmila Heroldová ze Zlína.

Mnozí návštěvníci zavzpomínali na svá mladá léta a zazpívali si společně se seniory ze zlínského Sokol v rámci jejich pořadu Waldemariáda. Pořad věnovaný společnému zpěvu si pro zájemce připravili také zlínští Mužáci. Mluveným slovem celé odpoledne provázel moderátor Martin Pášma.

„Dříve to bývalo samozřejmostí, že se lidé sešli a společně se bavili. Tahle tradice by se měla obnovit. Je to rozhodně lepší, než jen sedět doma a čekat, až za vámi někdo přijde," domnívá se šedesátnice Zdeňka Pastyříková.

Den seniorů pořádá každoročně město Zlín, letos se konal už počtvrté. „Senioři jsou početnou skupinou občanů v našem městě a my na ně nesmíme zapomínat. Mnoho z nich je dosud aktivních a chtějí se bavit. S nadsázkou se dá říct, že si Den seniorů vlastně pořádají důchodci sami pro sebe," pousmál se ještě mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.