„Sedmapadesátiletý řidič nákladního auta značky Ford jel od Bánova a prozatím z doposud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem značky VW Multivan. Po střetu byl volkswagen odhozen do protisměru na kamion. Následně ford ještě narazil do nákladního vozidla značky Mann, který jel směrem na Bánov. Nehoda si vyžádala čtyři zraněné osoby. Silnice I/50 tam musela být uzavřena a provoz jsme odkláněli na Komňu, Bojkovice, Nivnici a Suchou Loz,“ upřesnila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Hasiči s pomocí několika sad hydraulických zařízení vyprostili celkem tři osoby, které zůstaly zaklíněné v dodávkách.

Výsledkem srážky čtyř aut u Popovic, jsou tři těžce zranění.
Výsledkem srážky čtyř aut u Popovic, jsou tři těžce zranění

„Na místo byl povolán i vrtulník, který transportoval do krajské nemocnice ve Zlíně vážně zraněného řidiče modré dodávky. Další dva zraněné z bílého vozidla převezly sanitní vozy do zdravotnického zařízení,“ řekla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.Zranění byli muži ve středním věku.

„Jeden, ročník narození 1958, utrpěl velmi vážná zranění a musel být letecky transportován do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. S vážným zraněním putoval na urgentní příjem KNTB ve Zlíně i druhý zraněný. Zbylí byli převezeni do Uherskohradišťské nemocnice,“ informoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Jakub Omelka.

Škoda je podle Mileny Šabatové předběžně vyčíslena na  částku přesahující milion dvě stě  tisíc korun. Přesnou příčinu a okolnosti nehody i nadále zjišťují uherskohradišťští dopravní policisté. Silnice byla, vzhledem k závažnosti nehody, uzavřena několik hodin.