Ten je nově nejrizikovějším místem ve Zlínském kraji, zároveň je i desátým nejnebezpečnějším místem v Česku.

Podle mluvčí otrokovické radnice Romany Stehlíkové jej ale žádné změny, které by přispěly k větší bezpečnosti chodců, nečekají.

Seznam nejvíce nebezpečných úseků sestavuje pojišťovna Allianz, a to na základě databáze dopravních nehod evidovaných Policií České republiky.

Areál krajské nemocnice T. Bati.
Kauza hospodaření Krajské nemocnice T. Bati: po téměř dvou letech padla obžaloba

„Moje zkušenost je sice už z dávnější doby. Těhotná a s malým synem jsme stáli na přechodu Trávníky, blikla mi zelená pro chodce, dala jsem se na cestu. Jeden náklaďák zastavil, pak ho předjížděl kamion. Jenom jsem ukročila o metr zpět, jinak bylo po nás. Pán, který čekal na trolejbus na opačné straně, jenom křičel hrůzou a byl rád, že jsme se synem zůstali živí. Taková hovada v převlečení za řidiče člověk potkává dnes a denně,“ vylíčila svůj zážitek s přechodem na sociální síti Alena T.

Na seznamu náhodou?

Mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková konstatovala, že nějakým způsobem zabezpečit jej více je prakticky nemožné.

„Nestávají se tam nehody stejného charakteru, například kvůli špatné viditelnosti či absenci semaforů. Ty tam jsou. Myslíme si tak trochu, že přechod se na seznam dostal tak nějak statisticky a náhodou,“ sdělila.

"Ke zvýšení bezpečnosti chodců ovšem možná přispěje dostavba jihovýchodní části obchvatu a zkapacitnění železnice,“ dodala mluvčí.

Často přes přechod chodí Lenka Kvapilová, která žije na sídlišti Trávníky.

Zlínský stadion Letná. Ilustrační foto
Sportovní kluby se zbaví svahu. O letné budou jednat

„Toto místo nevidím jako extra nebezpečné. Nikdy jsem tam nebyla svědkem žádné dopravní nehody ani jiné nebezpečné situace. Z mého pohledu je to relativně bezpečné místo, kde fungují semafory,“ zhodnotila otrokovická obyvatelka.

Vloni se ve zmíněném místě staly celkem čtyři nehody, z toho dvě vážné. Dva lidé se tam těžce zranili a jeden lehce.