Ve Vsetíně začne na Silvestra v 16:00 hudební program Zpívání s pohádkou, kde si děti budou moci zazpívat známé pohádkové melodie. Dětský silvestrovský program vyvrcholí v 17:00 ohňostrojem.

Silvestr pro dospělé začne před domem kultury ve 23:30. „Součástí oslav bude také projev starosty Jiřího Čunka se společným přípitkem, který odpočítá poslední vteřiny letošního roku. Pak bude následovat ohňostroj. Venkovní oslavy nového roku budou pokračovat až do 01:30 reprodukovanou hudbou na Svárově. Souběžně s venkovním programem bude pro příznivce folkloru připravena ve foyer domu kultury cimbálová muzika Jasénka, která bude hrát až do druhé hodiny ranní," uvedla Adéla Kousalová ze vsetínské radnice. Ohňostroje přijdou na 46.000 Kč bez DPH.

Valašské Meziříčí zahájí oslavy Silvestra na náměstí v 17:00. „Pro děti je připraven program plný soutěží a diskotéka. Zhruba v 18:45 bude následovat novoroční přání starosty města Roberta Stržínka," popsala mluvčí radnice Renata Votrubová. V 19:00 se nad městem rozzáří ohňostroj, který radnici přijde asi na 60.000 korun. Do 20:00 bude pokračovat hudební produkce, v kostele Nanebevzetí Panny Marie si lidé budou moci prohlédnout betlém a poslechnout varhanní hudbu.

Uherské Hradiště ani Kroměříž silvestrovské oslavy nepořádají. Lidé zde neuvidí ani městské ohňostroje, jimiž radnice poslední den v roce oslavují jen při zvláštní příležitosti, například na přelomu tisíciletí. Lidé se zde ale na náměstích scházejí spontánně sami. Podobně je tomu v Uherském Brodě, kde ale radnice podle mluvčí Elen Sladké za asi 30.000 Kč pořídí ohňostroj. „Začne asi 20 minut po půlnoci, aby si lidé mohli nejprve vystřílet svou ‚munici'," uvedla Sladká.

Také na dalších akcích se lidé scházejí spontánně. Například na Uherskobrodsku již několik let míří na místo, kde stával zámeček Pepčín významného humanisty hraběte Kaunice. Účastníci se mimo jiné společným zpěvem československé hymny symbolicky spojí s Velkou Javořinou, kde spolu tradičně oslaví poslední den v roce Češi a Slováci.

Ve Zlíně město oslavy Silvestra nepořádá. Uskuteční se zde ale poprvé novoroční vinšování primátora. Program začne v 18:00 na náměstí Míru. Bude zahrnovat velký ohňostroj a ohňový balet na balkonu radnice. Podle mluvčího magistrátu Zdeňka Dvořáka přijde celý program na 200.000 korun, z toho ohňostroj na 96.000 korun včetně DPH.

Nový rok uvítá ohňostrojem i Holešov. Uskuteční se od 17:00 v zámecké zahradě. „Akce se těší velké oblibě lidí z města i širokého okolí. Podívaná radnici vyjde asi na 100.000 korun," popsala mluvčí holešovské radnice Jana Rohanová.