Aquapark v Meziříčí bude patřit naháčům

Kdy: sobota od 20 do 23 hodin

Kde: Aquapark Valašské Meziříčí

Příznivci koupání bez plavek se nadcházející sobotu večer setkají na tradiční Valašské noci naturistů v Aquaparku Valašské Meziříčí.

Příchozí budou moci využít všech vodních atrakcí v areálu. Pořadatelé však lákají také na novinky. „Například vodní maxihoupačku, aquazorbing, aquaroller, aquatrampolínu, soutěže pro děti i dospělé nebo tři voňavé saunové ceremoniály," vyjmenoval za pořadatele Ivo Žurek.

Pro velký úspěch na minulých naturistických setkáních se i tentokráte mohou návštěvníci těšit na účast profesionálního malíře na tělo Romana Bureše.

Valašská noc naturistů, tradičně s podtitulem Osušky povoleny plavky zakázány, se uskuteční ve valašskomeziříčském aquaparku v sobotu od 20 do 23 hodin.

V Bojkovicích zahájí nový rok s Pavlem Šporclem

Kdy: úterý od 18 hodin

Kde: klub Maják, Bojkovice

S novým koncertním programem Moje houslové legendy přijede houslový virtuos Pavel Šporcl do Bojkovic. V tamním klubu Maják zahraje v úterý 7. ledna od 18 hodin. Spolu se svým dlouholetým kolegou, klavíristou Petrem Jiříkovským, provede hudbou blízkou svému srdci a zároveň příběhem o české houslové škole a jejím věhlase. Přednášené skladby autorů, jakými jsou O. Ševčík, J. Kubelík, J. Kocian, F. Drdla, F. Ondříček, F. Laub, P. I. Čajkovskij, doplní sám hlavní protagonista bezprostředním poutavým vyprávěním. Koncert pod záštitou města zahájí starosta Bojkovic Petr Viceník a na závěr pronese slavnostní novoroční přípitek.

Výstavu fotografií Ohlédnutí 2013 zahájí v předvečer Tří králů

Kdy: neděle od 17 hodin

Kde: kino Hvězda, Uherské Hradiště

Výstava pro každého, tak by se dal nazvat již 8. ročník neoficiálního slováckého pressfota. Jde o zachycení podoby každodenního života na Slovácku i Horňácku. Na vernisáži, která se uskuteční 5. ledna 2014 od 17 hodin ve foyer kina Hvězda v Uherském Hradišti, můžete obdivovat fotografie amatérů, spolků, sdružení, zájmových skupin a dalších. Jde současně také o příležitost k setkání nad sklenkou vína a zavzpomínání na uplynulý rok za doprovodu cimbálové muziky Harafica.

Vezměte si pálku na stolní tenis a přijďte si zahrát

Kdy: sobota od 13 hodin

Kde: Základní škola Tlumačov

V pořadí už druhý ročník turnaje ve stolním tenise neregistrovaných hráčů připravují na sobotu v Tlumačově. Zváni jsou všichni hráči i fanoušci. Akce se koná od třinácti hodin v tělocvičně Základní školy Tlumačov. Hrát soutěžící budou v kategoriích muži a ženy. Účastníci si s sebou mají vzít pálku na stolní tenis, bojovnost, sportovního ducha a dobrou náladu. „Ale hlavně chuť si přijít zasportovat," informovala za pořadatele Renáta Nelešovská z Kulturního a informačního střediska Tlumačov. Partnerem akce je Místní akční skupina Jižní Haná.

Malenovický hrad nabízí zimní nedělní vstup pro veřejnost

Kdy: neděle od 13 hodin

Kde: hrad Malenovice, Zlín

Hrad ve zlínských Malenovicích v novém roce 2014 přichází s atraktivní novinkou pro širokou veřejnost. Každou neděli se probudí ze zaslouženého zimního spánku a otevře výletníkům část svých prostor. První prohlídky se uskuteční již tuto neděli 5. ledna od 13 do 16 hodin.

„Pro návštěvníky bude v tom čase přístupná nová expozice Zvířata na Zemi a člověk. Jde o tři sály plné preparovaných exponátů zvířat a zajímavých informací o jejich vztazích s námi lidmi. Součástí expozice jsou i interaktivní obrazovky plné vědomostních kvízů," slibuje kastelán Luděk Bubeník.

Speciální zimní prohlídky jsou plánovány na neděle v měsících leden, únor a březen.

Kinotipy: na co zajít tento víkend do biografu

Nymfomanka, 1. část (79 %)

Tajnou přísadou sexu je láska. Vlastně nic nového pod sluncem. Pro hrdinku nového opusu dánského filmaře Larse von Triera Nymfomanka je to ovšem objev, který jí přesně těmito slovy zprostředkuje na jednom z odvazových večírků kamarádka. A je to i jeden z klíčových motivů filmu, jenž zkoumá různé vrstvy i hranice sexu a jehož zkrácenou verzi, respektive první dvouhodinovou část můžete nyní vidět.

Na každé Trierovo dílo se právem čeká s napětím a zvědavostí. Nejen proto, že dánský filmový mág je umí s patřičnou provokací prodat. Ale hlavně proto, že jde vždy o filmovou událost. Ať už odcházíte z kina s většími či menšími výhradami či otázkami, jež nebyly zodpovězeny, jeho film (minimálně vizuální stránka) ve vás zanechá hluboký vjem.

Golden Apple Cinema, Zlín, sobota, neděle od 21.45 hodin

47 Róninů (58 %)

Rónin je samuraj, který ztratil svého pána a tím i svou čest a jeho postavení na společenském žebříčku středověkého Japonska tomu odpovídá. Ještě mnohem níž však stojí lidé smíšené rasy, mezi něž patří i nalezenec Kai (Keanu Reeves), zčásti Brit, zčásti Japonec. Díky svým mimořádným schopnostem je vzat na milost skupinou bývalých samurajů, jejichž pán se stal obětí spiknutí, které připravili zákeřný Lord Kira a čarodějka Mizuki. Róninové chtějí Lorda Kiru porazit za každou cenu, jenže trumfy rozhodně nejsou na jejich straně. Dokud nezískají Kaie.

I tak ale bude cesta za spravedlivou odplatou trnitá a jen málokdo z nich po ní dojde až do konce, který navíc může mít v souladu s japonskými tradicemi velmi trpkou příchuť.

Kino Hvězda, Uherské Hradiště, sobota od 20.30 a neděle od 20 hodin

Walter Mitty a jeho tajný život (85%)

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje.

Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma. Jeho největšími nepřáteli jsou jen pomalu padající prach a ústrky šéfa. Aby zabránil vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotky, jež má být na titulní stránce.

Kino Vatra, Vsetín, sobota, neděle od 19.30 hodin

Zpátky do ringu (88 %)

Ve filmu Zpátky do ringu, hrají Stallone a De Niro Henryho „Razora" Sharpa a Billyho „Kida" McDonnena, dva pittsburgské boxery, jejichž zavilá řevnivost na sebe upoutala pozornost celého národa. V době své vrcholné slávy ve vzájemných zápasech jeden druhého porazili, ale v roce 1983, v předvečer jejich rozhodujícího třetího utkání, Razor nečekaně oznámil odchod do penze bez udání důvodu a vlastně tak knokautoval kariéru svou i svého rivala.

O 30 let později jim boxerský promotér Dante Slate jr. s vidinou velkého zisku učinil nabídku, kterou nemohli odmítnout: vrátit se do ringu a jednou provždy určit vzájemné skóre. Ale možná nebudou muset čekat tak dlouho: během jejich prvního setkání po letech se otevřou staré podebrané rány.

Kino Nadsklepí, Kroměříž, sobota od 20 a neděle od 17.30 hodin