Vloni tam navštívila například i expozici Konec letu bombardéru B-17G, která připomínala tragickou událost, kdy němečtí vojáci na území města Napajedla zastřelili vzdávající se americké. K vidění byla v Muzeu Napajedla, jehož sídlo je v postupně rekonstruovaných prostorách Nového Kláštera. Ten Jolanu Lehkoživovou uchvátil.

„Je to tam krásné, byla jsem nadšená jak atmosférou, tak prostředím. Každé město, bez ohledu na počet lidí, by si zasloužilo takové krásné prostory. Místo, kde by se lidé nejen mohli setkávat, ale také měli možnost zhlédnout umění jiných, tvůrčích lidí," řekla Zlínskému deníku Jolana Lehkoživová.

A právě budova Nového Kláštera je novodobou chloubou města. Navíc se letos dočká dalších úprav, jež budou pro město představovat jednu z největších letošních investic. Na přestavbě budovy z roku 1874 pracují už od roku 2006. Letos přijdou na řadu dvě nevyužívané místnosti v koncové části severního křídla.

„Představíme v ní kresby a malby mapující historii města od významného architekta Pavla Šimečka. Bude tam i místnost určená pro pořádání workshopů. Věřím, že tak muzeum bude ještě lákavější," konstatovala starostka Irena Brabcová.

Práce se dotknou také samotného nádvoří, které bude ještě vhodnější pro pořádání tradičních kulturních akcí, jako je například svátek Svatého Václava či folklorní akce Moravské chodníčky.

V budově sídlí také informační centrum, které zde získalo důstojné prostory. Ještě v roce 2013 se jeho pracovníci tísnili v malé místnosti nedaleko radnice.

„Nyní jsme podstatně lépe vybaveni, máme wifi, větší množství propagačních materiálů, širší nabídku suvenýrů jak turistických, tak z muzejního obchodu," těší vedoucí informačního centra Barboru Košutovou.

Jak jste spokojení s úrovní kulturního a společenského života v Napajedlech?