Vyšší odborná škola zdravotnická zároveň od září otevře nový obor diplomovaná dětská sestra. Nejen kraj tuto iniciativu jedné z nejznámějších škol regionu vítá.

„Škola letos oslaví 70 let od svého založení a kvituji, že přizpůsobuje svou studijní nabídku aktuálním vzdělávacím potřebám,“ sdělil krajský radní Petr Gazdík, zodpovědný za školství.

Stávající maturitní obor zdravotnický asistent se transformuje na obor praktická sestra kvůli potřebám zaměstnavatelů a s ohledem na změny ve zdravotnické legislativě.

„Připravujeme také otevření nového oboru diplomovaná dětská sestra na naší VOŠ. Navazujeme tak na dlouholeté zkušenosti s výukou. Naše škola je jedinou zdravotnickou školou v kraji, která má mnohaletou tradici ve vzdělávání dětských sester. Bohužel kvůli systémovým změnám byl tento obor před 14 lety zrušen, což se však ukázalo jako krok neuvážený a nekoncepční. V nemocnicích se začal projevovat výrazný nedostatek pracovníků s touto odborností. Věříme, že tato nabídka zaujme maturanty, kteří by rádi pracovali s malými dětmi,“ řekl Hynek Steska, ředitel SZŠ a VOŠZ Zlín. (voz)

Budova č. 21 tzv. Baťův mrakodrap v továrním areálu ve Zlíně.
V mrakodrapu bude i busta J. A. Bati a dalekohledy
Vizualizace nové krajské nemocnice
Chybí poslední pozemky, ty klíčové drží stále Zlín
Ze zlínské zoo včera ráno do volné přírody zamířili další tři supi bělohlaví, 2 samičky a jeden samec.
VIDEO: Ohrožení supi. Odchovanci ze Zlína míří do Bulharska