"Pasáž je doplňována hlavně v úřední hodiny, ve zbytku týdne pak podle možností a dostupných zdrojů," uvedla mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

"Tato pasáž byla zřízena pro naše obyvatele, kteří nemají možnost si ochrannou pomůcku nosu a úst zajistit jiným způsobem," vysvětlila.

„Roušek už začínáme mít díky dobrovolníkům a společnostem, které nám je postupně dodávají, dostatek. Snažíme se je do pasáže doplňovat, ale problém je v tom, že prakticky ihned po doplnění bývají rozebrány. Chtěla bych všechny požádat, aby si brali roušky v nezbytném množství, nejlépe vždy jen pro svou potřebu,“ apelovala starostka na veřejnost.

Lázně Luhačovice
Nákaza uzavírá lázně v kraji

„Zároveň bych chtěla vyzvat ty obyvatele, kteří mají roušky navíc, že je mohou do rouškové pasáže v igelitovém sáčku přinést. Mohou tak posloužit těm, kteří stále roušky nemají,“ vyzvala starostka.

V Otrokovicích platí, že imobilní občané nebo senioři nad 65 let mohou zatelefonovat na radnici a některý z dobrovolníků jim roušku přinese až domů. Tato služba je seniory využívána. Na rozvozu roušek se podílí jak zaměstnanci města, tak otrokovičtí skauti.

"Všichni pracují ve svém volném čase, za což jim patří opakované díky,"uvedla dále Romana Stehlíková. „Pokud máte v rodině, v sousedství nebo ve svém blízkém okolí někoho, o kom víte, že stále roušku nemá a třeba kvůli tomu nevychází ven, prosím, zavolejte na číslo 725 997 391 a my mu roušku zprostředkujeme,“ řekla Hana Večerková.

Ilustrační foto
Záchranáři: Každý pacient může teď být potencionálně nakažen