První ročník se konal právě uplynulou sobotu. Nejdříve na řadu přišla veselá pohádka s písničkami s názvem Cesta do pohádky a zpátky, po ní následovala bláznivá komedie z prostředí plastické chirurgie nazvaná Uděláte mně to znova!

„Jsem strašně nervózní, představuji jednu z hlavních postav. Jsem poutník," řekl Deníku s úsměvem před zahájením představení pro děti Mikuláš Švehla. Je mu sedmatřicet let, bydlí v Otrokovicích, ale jeho kořeny jsou v Napajedlech. „Tuto roli si docela užívám," zasmál se Mikuláš Švehla v erárním kostýmu. Šít prý totiž neumí.

Na své herecké kolegy se přišla podívat zase Milada Pauzová, v souboru je nyní pasivní členkou kvůli své mladé rodině. „Večerní divadlo nám děti bohužel nedovolí, ale komedii nazvanou Uděláte mně to znova, jsem už viděla. Stojí za to," řekla Milada Pauzová.

Divadelní soubor Zdeňka Štěpánka se rozhodl letos uspořádat nultý ročník akce, aby viděl, zda o ni bude zájem.

„Myšlenka vznikla přímo v divadelním souboru, protože máme spoustu her pro děti i dospělé. Během roku hráváme většinou i jako hosté jinde, tak jsme chtěli našim lidem z Napajedel udělat takový komplet," upřesnila vedoucí divadelního souboru Miroslava Havalová.

Další Divadlo pod hvězdnou oblohou se koná v sobotu 16. srpna, poté pak 30. srpna.