Strávili tak příjemné dopoledne, které provonělo právě perníkové koření.

Luhačovická charita nabízí zájemcům i další předvánoční aktivity. Hned ve čtvrtek dopoledne to bude výroba adventních věnců v luhačovickém kostele svaté Rodiny.

Přidáváme jeden voňavý recept jako pozdrav od seniorů.

Co všechno potřebujeme: 100 g másla, 250 g moučkového cukru, 3 vejce, 2 lžíce medu, lžička jedlé sody, 2 lžičky perníkového kření (skořice, hřebíček, badyán, anýz, fenykl, nové koření - všechno mleté - dále můžeme podle chuti přidat citronovou kůru, vanilku pro zjemnění chuti a vůně, pomerančovou kůru či kakao), 500 - 600 g hladké mouky

Jak na to, aby byly perníčky ty nej nej:

Vše zpracujeme v těsto, dáme odležet do ledničky, nejlépe přes noc. Těsto vyválíme a vykrájíme roztodivné a naprosto libovolné tvary. Doporučujeme srdíčka, hvězdičky, kolečka, ti odvážnější se mohou pustit i domečků nebo perníkových stromečků. Pečeme na pečícím papíru při teplotě asi 180 stupňů. Po upečení potřeme perníčky rozšlehaným vejcem. Zdobíme dle libosti bílkovou polevou, ale třeba i čokoládou, zkrátka fantazii se meze nekladou.