Novinkou bude osm párů přímých trolejbusových spojů denně na lince č. 2, kdy budou kloubové trolejbusy po zastavení u železniční stanice v Otrokovicích pokračovat v jízdě pomocí dieselagregátu až na točnu linky č. 55 Štěrkoviště.

NOVĚ POJEDE AUTOBUS TAKÉ K ZÁKLADNÍ ŠKOLE

Kromě osmi nových přímých linek na trase Zlín – Štěrkoviště a naopak, bude dále od 1. září zajíždět z Kvítkovic k ZŠ Trávníky o pět spojů více.

Autobus DSZO. Ilustrační foto
Nové jízdní řády MHD: autobus na Mladcovou pojede každou půlhodinu

„V Otrokovicích bude zavedeno v pracovních dnech v době školního vyučování pět nových spojů autobusové linky číslo 55, které budou zajíždět na zastávku k Základní škole Trávníky. Dosud zajížděl k Základní škole Trávníky pouze jeden spoj denně. Od září budou na Trávníky vedeny dva spoje dopoledne a čtyři odpoledne,“ říká Jiří Ondráš, otrokovický radní.

„Cílem navýšení počtu spojů je zvýšení komfortu zejména obyvatel Otrokovic a bezpečnost kvítkovických dětí, které přicházejí do Základní školy Trávníky,“ uzavřel starosta Jaroslav Budek.

Zároveň otrokovický starosta dodal, že se tím výrazně zkvalitní dopravní obslužnost a nabídne cestujícím možnost jízdy do Zlína a ze Zlína bez přestupů.

Ilustrační foto
Jízdní kolo v trolejbusu či autobusu MHD? Není problém