1/10

Recept na okurkový nálev od náměstka ústředního školního inspektora Ondřeje Andryse

Nálev na 3litry vody:

28 dkg krystalového cukru

1litr 8% octa

12 dkg soli

1/2 polévkové lžíce hořčičného semena

1/3 polévkové lžíce nového koření

1/2 polévkové lžíce pepře celého

4-6 bobkových listů

3 hřebíčky

křen

skořice celá 1kus

Do sklenic: mrkev, křen, cibule, kopr

Nálev přivést k varu a chvíli povařit. Poté do sklenic přidat okurky, zalít nálevem a přivést v zavařovacím hrnci na teplotu 80° C. Odstavit a 30 minut nechat v hrnci. Následně vytáhnout, ochladit, položit na ručník víčkem dolů, přikrýt ručníkem a nechat takto do rána. Uskladnit do chladnějších prostor.

„Zavařuji v klasickém zavařovacím hrnci z roku 1950, přes léto udělám asi 70 sklenic,“ prozradil Ondřej Andrys.

close Ondřej Andrys, náměstek ústředního školního inspektora. info Zdroj: Deník / Jana Zavadilová zoom_in

loading
arrow_left Předchozí
1/10
Další arrow_right