Korunka Luhačovice je občanským sdružením, které pomáhá lidem v nelehké situaci. Zejména pak nemocným dětem.

Nyní pořádá například veřejnou sbírku pro malého Jakoubka Guryču, který trpí v rámci České republiky naprosto ojedinělou chorobou: TORIELLO-CAREY syndromem.

Korunka pomáhá už přibližně deset let. V roce 2002 přišla Veronika Záhorská s módními přehlídkami v Luhačovicích.

"Cílem této akce ale nebyla komerce, nýbrž především slavnostní zahájení lázeňské sezóny v našich hotelích. Zároveň jsme chtěli akci udělat jako charitativní projekt, což se nám povedlo hned při prvním ročníku," vzpomíná.

Ve výběru obdarovaných pomáhají pediatři a další odborníci, kteří ze svého okolí vytipovávají děti. Do výzev se aktivně zapojují také média, prostřednictvím nichž mohou lidé zasílat žádosti o pomoc nebo nominace. Ty se vyhodnocují ve spolupráci s pediatry a taky se sociálními odbory, aby se zabránilo tomu, že peníze dostane rodina, která je na tom finančně velmi dobře.

Výhodou akcí Korunky a zároveň určitou transparentností je to, že peníze nebo věcné dary se předávají přímo během akcí na pódiu. Lidé, kteří tak jakkoliv přispěli, třeba jen zakoupením vstupenky, tak okamžitě ví, kam peníze směřovaly a co za ně bylo zakoupeno.