Velký plakát mistrůUž ve středečním vydání regionálního Deníku v celém Zlínském kraji. Kupte si středeční Deník a zdarma získáte vzpomínku na fantastickou sezonu ševců.

Z našeho on-line zpravodajství je to vše. Děkujeme vám za pozornost a přejeme příjemnou noc po mistrovském večeru.

23:07 - Po vítězném zápase propukly dlouho očekávané oslavy na ledě. „Zlínští ševci! Zlínští ševci!" zní vítězný pokřik ze všech stran. Skupinky nadšených slaví v restauracích a barech v centru města.

„Oslavovat budeme až do rána," zvolal Jakub Novák ze Zlína. Podobně to vidí většina fandů. Bezpečnostní složky tak možná čeká perná noc.

22:47 - Bouřlivé oslavy se ze stadionu Luďka Čajky ve Zlíně pozvolna přesunují do restaurací, barů a hospod. Sporadicky slavící hloučky fanoušků procházejí městem a skandují a popíjejí. V centru města na náměstí Míru i přilehlých ulicích je však vesměs klid.

21:35 – Zatímco na ledové ploše se vítězný zlínský tým fotí. Někteří fandové začali opouštět stadion a vydávají se na oslavy domů či do restaurací. Na ulici Březnické od stadionu směrem do Zlína začíná houstnout provoz.

Dá se očekávat, že největší nápor aut a pěších přecházejících přes tuto silnici teprve přijde, jakmile stadion začnou fanoušci opouštět ve velkém. Na místě a v okolí stadionu jsou hlídky policie, které budou provoz usměrňovat.

21:21 – Bouřlivě se slaví nejen na stadionu, ale také ve městě v barech a hospodách. V restauraci U Máců ve Zlíně sledovaly vítězství zlína skupiny fanoušků, kteří zisk Masarykova poháru řádně oslavili.

Bouřlivě se slaví nejen na stadionu, ale také ve městě v barech a hospodách. V restauraci U Máců ve Zlíně sledovaly vítězství zlína skupiny fanoušků, kteří zisk Masarykova poháru řádně oslavili.

21:15 – Jako první zvedl nad hlavu Masarykův pohár kapitán zlínského týmu Petr Čajánek. Halou se znovu ozývá radostné skandování „Mistři! Mistři! Mistři!".

21:10 – Oslavy na stadionu Luďka Čajky neberou konce.

„Ševci! Ševci! Ševci!" nese se jednohlasně halou.

Oslavy probíhají nejen mezi fanoušky, ale také na ledě. Zlínský tým je historicky prvním držitelem Masarykova poháru. Fanoušci skandují, tribuny jsou plné nad hlavu zdvihnutých žlutomodrých šal. Velmi emotivní atmosféra. Ve tvářích řady fanoušků je možné vidět slzy štěstí.

20:57 – ŠEVCI JSOU MISTŘI!!! ZLÍN MÁ ZLATO A JE MISTREM REPUBLIKY!!!

Ševci zvítězili v pátém finálovém zápase play off extraligy na domácím ledě 5:3. Stadion Luďka Čajky ve Zlíně zažívá v těchto chvílích mohutné oslavy zisku mistrovského titulu. Je to skutečná emotivní bouře, doslova průvan modrožlutých šál. Zlínský stadion za posledních 10 let takovou radost a radostné burácení fanoušků nezažil. Očekává se, že oslavy budou ve Zlíně pokračovat dlouho do noci. Zlínský deník bude oslavy ve městě sledovat.

20:26 – Diváci na stadionu ve Zlíně už nečekají nic jiného než vítězství. Poté, co padl pátý gól, který upevnil vedení PSG, vypukly oslavy mezi zlínskými fanoušky. Stadionem projíždí jedna vlna za druhou. Slivovice „teče proudem". Na stadionu už snad není nikdo, kdo by nevěřil v dnešní zisk titulu.

20:20 – Jak se čas do konce zápasu krátí, v hospodách a barech ve Zlíně to vře. I při druhé třetině se převážně jásalo. „My tady žijeme hokejem. Pro dnešní večer obsluhujeme v dresech. Zlíňáci by měli chodit na hokej neustále," hecoval hosty v restauraci V Práci vedoucí Jiří Sedláček.

Kometa snížila. „To nic neznamená, my jsme na koni a dneska to vyhrajeme," neskrýval svůj optimismus Jarek Menšík z Tečovic. Na otázku jestli sháněl lístky odpověděl: „Nesháněl, já si raději udělám pohodlí v hospůdce a za ty peníze si udělám pohodový večer. Samozřejmě, že atmosféra na stadionu má něco do sebe, ale tady taky," směje se. „Kdyby byla na náměstí televize, tak bych byl nejspíš tam, ale když to zrušili, tak s tím nic nenaděláme," dodal.

V baru ve Zlíně pro dnešní výjimečný večer vyměnila standardní pracovní oděv za dresy týmu Zlína.

20:05 - O přestávce před třetí třetinou se venku před stadionem Luďka Čajky ve Zlíně vesele prozpěvuje. Diváci skandují: „My to stejně vyhrajem!" Každopádně zaznívá z davu také, že vedení 4:2 ještě „nic" nemusí znamenat, přesto panuje velký optimismus a na atmosféře je to silně znát. Poslední třetina tak budou pro fanoušky v hale pěkné nervy. Podle fanoušků je na stadionu opět, stejně jako v Brně, tenista Tomáš Berdych.

19:33 – Nejen stadion. Burácejí i hospody a restaurace. „Góóól!!!" Celá Canada Pub vyskočila při sledování první třetiny na nohy. „Nejkrásnější na tom bylo to, že gól dali v oslabení těsně po tom, co ubránili přesilovku pět na tři," říká Michal Floreš, který s kamarády přijel na finále do Zlína z Valašských Klobouk a zápas sledují u piva v hospodě.

„Dneska to určitě urveme," dodal. „Stáli jsme před stadionem a sháněli lístky, ale nabídka nebyla skoro žádná," vysvětlil jeho kolega u stolu Vojtěch Fusek. „Původně jsme chtěli jít na náměstí, ale bohužel to zrušili," postěžoval si. „Góóól!!!" a znovu celá hospoda burácí v euforii jen pár vteřin před koncem první třetiny. Zlín vede po první třetině 3:1 „To byla paráda," pochvaluje si Kateřina Goišová z Napajedel.

„Sháněli jsme lístky, ale bylo to beznadějné," konstatovala smutně. „V případě výhry prodloužíme otevírací dobu. Nikdo určitě zákazníky nevyhodí. Zůstaneme tu s nimi dál a budeme oslavovat," sdělila provozní Alena Bližňáková.

19:05 – Hned od začátku zápasu je na stadionu skvělá atmosféra. Diváci byli odměněni hned ve 4 minutě gólem, což vyprovokovalo následné kolovačky pleskaní a pleskaček slivovice, z nichž některé dosahovaly objemu až ¾ litru. Když domácí hráli dvě minuty oslabení, tak se fanoušci ukázali jako opravdový šestý hráč na ledě (v tomto případě možná čtvrtý, jelikož hráli oslabení ve třech).

Pomohli fanoušci oslabení nejen ubránit, ale PSG se v něm dokonce ujalo vedení. Třetí gól těsně před koncem třetiny již pomalu vyprovokoval oslavy. Ale fandové vědí, že nelze předbíhat. Brněnských fanoušků je méně než v minulých zápasech. Zatímco minule byli rozprostřeni po celém stadionu, nyní jsou soustředěni jen ve svém sektrou. Oproti minulým zápasům jich je odhadem jen třetina. Na dnešní utkání téměř žádný fanda nezapomněl vzít šálu a poctivě fandí.

18:27 – Slibný začátek. Stadion Luďka Čajky má za sebou první bouřlivé ovace po první brance dnešního večera, o kterou se postaral zlínský hráč Bedřich Köehler.

17:51 – Do Zlína dorazily autobusy s brněnskými fanoušky. Policie je nasměrovala na parkoviště pod obratištěm trolejbusů Sportovní hala. V kordonu a za doprovodu členů antikonfliktního týmu se přemisťují ke stadionu Luďka Čajky. Vše probíhá v klidu. Počet brněnských fanoušků se odhaduje na cca 200-250.

17:45 – V 17 hodin a 40 minut začalo na ledě rozbruslení obou týmů. Diváci přivítali domácí mohutným potleskem a stejně mohutným pískotem přivítali Kometu Brno. Při té příležitosti spustili také cvičně několik pokřiků. Stejně jako v minulých zápasech je u kotle domácích k vidění žlutomodrá vlajka na níž je nápis Benešov u Boskovic – což značí, že Zlín má fanoušky i na Brněnsku.

17:42 – Hala se rychle plní. Lidé zatím sázejí na výsledek zápasu, vybírají si místa, kupují občerstvení. Zápas začíná v 18:20.

Hala se rychle plní. Lidé zatím sázejí na výsledek zápasu, vybírají si místa, kupují občerstvení. Zápas začíná v 18:20.

17:30 - Už několik minut se fanoušci hrnou na stadion. Místa pro stání jsou z 80 % zaplněna. Ve švech praská i fan shop hokejového klubu PSG, kde lidé nakupují šály a další doplňky pro správné večerní fandění. Fronta se utvořila také před stánkem Tipsportu, kde si ještě lidé mohou vsázet na to, jak dnešní páté finálové utkání dopadne. Hodinu před zápasem se připravují i televizní moderátoři. Jeden z nich Milan Antoš si na své komentátorské místo už přinesl kávu a chystá se na vysílání, které na programu ČT Sport začne v 18 hodin.

17:15 - Doprava u zimního stadionu Luďka Čajky ve Zlíně už houstne. Místy se valí proudy fanoušků. Před stadionem se fandové schovávají před deštěm kde to jde – pod stromy, pod schody. Stadion je zatím zavřený, otevřít by se měl v 17.20. V davu čekají stovky fanoušků, kteří mají lístky na stání. Jsou před vchody, aby si po otevření zabrali co nejlepší místa. Deštivé počasí nahrává hospodám a restauracím v okolí haly, kde se lidé také ukrývají před deštěm.

16:45 – Fandit se nebude jen ve Zlíně. V okolních vesnicích je situace s volnými místy v hospodách a restauracích poněkud lepší než v krajském městě. „Nějaké volné místa ještě máme, počítám ale že návštěvnost bude dobrá," řekl Miloslav Večeřa z Hřivínova šenku.

16:37 - Restaurace a bary se pozvolna začínají plnit fanoušky, kterým se nepodařilo získat lístky na dnešní finálový zápas. Restaurace Novesta má od osmnácté hodiny všechny stoly rezervovány. Podobně je na tom i Canada Pub. Podle vyjádření obsluhy již od včerejšího poledne další rezervace z kapacitních důvodů nemohou přijímat. Pizza Bar Celnice ještě do dneška rezervace přijímaly, ale v současné chvíli již také není možné si zde rezervovat stůl.

16:08 – Fandit dnes budou nejen celé rodiny, ale často i domácí mazlíčci.

Fandit dnes budou nejen celé rodiny, ale často i domácí mazlíčci.

15:34 - V okolí zimního stadionu už před 15 hodinou začali hlídkovat policisté. Po 15.15 na místo také dorazily čtyři dodávky s pořádkovými jednotkami policie. Do utkání zbývají 3 hodiny a malé skupinky fanoušků už míří v dešti ke stadionu. Fanoušci už mysleli dopředu i na případné oslavy, či „zapíjení porážky" a rezervovali si místa na večer v hospodách. Například v restauraci na Novestě jsou na večer všechny stoly rezervované.

Výzva čtenářům