Nechyběla ukázka moštování jablek, dílničky nejen pro děti ani naučná stezka.

„V soutěži o nejchutnější zpracování darů podzimu se objevily nakládané hřiby, houbová i cuketová směs na topinky, nakládaná řepa nebo marmelády aroniová, hrušková i dýňová. A právě dýňová marmeláda Petry Novosadové nakonec soutěž vyhrála, za což autorka obdržela oskerušový frgál,“ prozradila Deníku organizátorka Oskerušobraní Veronika Jurčáková s tím, že si do Ekocentra Na Pasece v sobotu našly cestu desítky návštěvníků.

Dobrojarmark v Sadu svobody u zámku ve Zlíně.
FOTO: Dobrojarmark u zámku ve Zlíně podpořil malé lokální tvůrce a výrobce

Část z nich nechyběla na odpolední přednášce o původu a významu jeřábu oskeruše v podání Víta Hrdouška.