ZKRÁŠLOVACÍ PROCEDURY

Připravit se na celý sraz je náročné.

„Obnáší to hlavně hodně potu,“ říká s úsměvem Vladimír Kubáň.

„Celý interiér mám koženkový a alkantarový, což je v podstatě umělá kůže, takže starat se o to je trochu složitější,“ dodává. Příprava však obnáší i jiné úpravy trucků. Hlavně takové, které mohou lidé vidět i z venku „Jde především o doplňky, světla a podobně. Zkrátka upravit kamion tak, aby se lidem líbil,“ popisuje náročnost příprav.

Ilustrační foto
Rozhodnuto. Kraj vsadil na čtyři osvědčené provozovatele linkových autobusů

Někteří řidiči si své kamiony zdobí led páskami za čelním sklem, které po celý rok nesundávají. To se však nelíbí policajtům.

„Záleží, koho potkáte. Můžou vás zastavit a dát vám pokutu. Někdy musíte osvětlení dokonce odstranit. Hodně však záleží, v jakém jste státě, například v Itálii tohle vůbec neřeší,“ říká Vladimír Kubáň.

Při osvětlené večerní spanilé jízdě, která se koná v pátek od půl deváté večer, jsou osvětlené trucky největší show, na kterou se lidé mohou těšit. Kolona pojede od ulice Hradská přes Školní, Třídu Tomáše Bati na Kudlov a dále do Březůvek, kde jízda končí.

„Na spanilou jízdu se těším nejvíce,“ říká Eva Vaculínová, která se srazu zúčastní jako návštěvnice.

„Snažila jsem se sehnat někoho, kdo by měl volná místa a při spanilé jízdě nás svezl. To by byl skvělý zážitek,“ dodává.
Počet kamionu je prostorem omezen na sto padesát.

„Kdyby tady to omezení nebylo, dostaneme se až někam k tisícovce,“ říká ředitel akce Radek Topič.

„Přijedou k nám kamiony z devíti zemí Evropy. Vypadá to, že jeden dokonce z Finska. Zlínský sraz je opravdu vyhlášený,“ dodává.
To si myslí také Vladimír Kubáň.

„Ve Zlíně se srazu zúčastňují řidiči, kteří mají opravdu top auta, ať už jsou to kolegové z Česka nebo Slovenska,“ vysvětluje.

„Těším se, až se s nimi potkám. Zažijeme opravdu pohodový den,“ usmívá se účastník srazu.

Ilustrační foto
Další hlasování o KNTB. Dostane nová studie zelenou?

Bezpečnost bude zajištěna

Od pátečního dopoledne až do neděle v podvečer budou v pohotovosti desítky policistů a strážníků, aby zajistili bezpečí pro obyvatele Zlína při konání Truck Srazu Zlín. V souvislosti s tím budou dohlížet také na to, aby se řidiči trucků chovali zodpovědně a vyvarovali se požití jakékoli návykové látky před jízdou.

Letošní kuriozitou spanilých jízd bude doprovod speciálního policejního vozidla Tatra Force 8x8, které využívají policisté Pyrotechnické služby Policie České republiky pro převoz materiálu z muničního skladu ve Vrběticích.

„Buďte při svých víkendových cestách obezřetní a trpěliví, a pokud je to možné, raději se v inkriminovaných

časech centru krajského města vyhněte.Nesnažte se zařadit do kolony jedoucích kamionů,“ žádá za policii Monika Kozumplíková.

Zástupci Nedoklubka přivezli do Zlína vedle čtyř speciálních pelíšků pro jednotlivá miminka a jednoho pro dvojčata také další dárky pro rodiče novorozenců.
Nové pelíšky pomůžou předčasně narozeným a nezralým miminkům

Program

Pátek 23.8.

Odjezd vybraných trucků: 19:00 hodin, Březůvky – Zlín

Vystavení vybraných trucků: 19:30 hodin, Zlín, ulice Hradská

Večerní spanilá jízda osvětlených trucků: 20:30 hodin, ulice Hradská – Březůvky

Sobota 24.8.

Otevření areálu pro veřejnost: 10:00 hodin, Březůvky

Odjezd na spanilou jízdu: 11:15 hodin, Březůvky – Zlín

Průjezd kolony trucků 12:00 hodin, centrum Zlína

Hlavní program: 13:00 hodin, Březůvky, areál parkoviště „Kapřín“ (soutěže pro dětii veřejnost, vystoupení country skupiny Pěšáci, soutěžeo nejhezčí trucky)

Autor: Karolína Machů