K tomu v pondělí ve Zlíně hřálo slunce a meteorologové naměřili první letní teploty.

Pohoda vládla i uvnitř zlínských nákupních center. Brzy odpoledne byla pasáž Zlatého Jablka v centru města poloprázdná. Klasicky se tvořily fronty zákazníků jen u pokladny prodejny potravin, živo bylo i v prodejně s knihami.

Avšak ani pracovníci v prodejnách s textilem si na nezájem zákazníků nemohli stěžovat.

Už druhý víkend funguje provoz na Baťově kanálu, kde sezónu zahajují tradičně s příchodem máje.
Na Baťově kanálu i kolem něj to žije. Podívejte se

„Dopoledne tady bylo lidí tolik, kolik je jich tady zhruba v normální době o víkendu,“ uvedla například v prodejně se značkovým textilem prodavačka.

Obecně se dalo říct, že co se týká nakupování oblečení, tvořily se fronty zákazníků nejvíc tam, kde byly nejlevnější ceny a největší slevy.

„Čekaly jsme fronty, ale nic. Zákazníci chodí průběžně celý den, je to celkem pohoda,“ pochvalovaly si prodavačky v prodejně Pepco na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně.

Už jsem měla absťák, musely jsme přijít nakoupit dceři šaty do školy a tričko pro manžela,“ usmívala se zde mladá maminka.

New Yorker na Čepkově praskal ve švech

Největší „nátřesk“ byl v prodejně New Yorker na zlínském Čepkově.

Fronta u pokladny, fronta u kabinek na zkoušení oblečení. V té netrpělivě postávaly dvě patnáctileté kamarádky Vendula a Klára, svěřily se, že měsíce, po které byly obchody s oblečením pro dospělé uzavřeny, využily k šetření peněz, aby až se zase otevřou, mohly jít pořádně nakupovat.

„Je to paráda, že už zase můžeme chodit po obchodech,“ usmály se kamarádky společně.

V ulici Rašínova ve Zlíně, v prodejně second hand Genesis musely zákaznice čekat, až na ně přijde řada a dostanou nákupní košík.

„Sedm, víc zákaznic najednou se sem nedostane, musíme dodržovat hygienické předpisy,“ zdůraznila vedoucí prodejny Bohumíra Fládrová.

Svah Zlín otevřel 10. května 2021 svůj lyžařský areál a spustil dětský pás. Recesistickou akcí kritizoval postup vlády, která nyní znovu umožnila provoz vleků poté, co musely být přes zimu zavřené kvůli opatřením proti šíření koronaviru.
Ve Zlíně z recese otevřelo lyžařské středisko

V nákupním středisku Centro Zlín v Malenovicích byl provoz podle slov ředitele centra Františka Rochovanského běžný, jako například před víkendem.

„Dnes jsem mimo Zlín, proto mám tyto informace zprostředkovaně, ostatně, jste na místě, tak posuďte sama,“ reagoval s úsměvem na dotaz Deníku.

A skutečně na parkovištích u centra byly i volné místa, v pasáži byl klid a nikde se netvořily extra dlouhé fronty.

Zlín s otevřenými obchody vkročil do pohody, kterou si všichni bez stresů v krajském městě užívali.