Uvolněné dlaždičky zavdaly příčinu už mnoha pádům. Chodníky už prý po opravě volaly

Věra Kramářová žije na třídě Spojenců. Vloni tam vzniklo parkoviště před detašovaným pracovištěm Domu dětí a mládeže Sluníčko, do pořádku dali dělníci i chodník podél celé budovy.

„Během těchto prázdnin pak přišel na řadu chodník podél gymnázia a spojnice mezi těmito dvěma částmi. Nyní opravují úsek podél školního hřiště," řekla Deníku spokojená obyvatelka města.

V lokalitě, kde žije, je podle jejích slov velká frekvence nejen školáků, ale hlavně maminek s malými dětmi, které chodí do blízké mateřinky.

„Uvolněné dlaždičky zavdaly příčinu už mnoha pádům. Chodníky po opravě hlasitě volaly," podotkla Věra Kramářová.

Technické služby Otrokovice opravily v první polovině roku více než 1300 m² chodníků. Opravy a rekonstrukce si vyžádaly téměř 1,3 milionu korun. Práce budou pokračovat i v dalších částech města.

„Opravy se soustředily zejména do částí města Střed a Trávníky. Ve druhé polovině roku se pracovníci s technikou přesunou na Baťov a Štěrkoviště, kde právě pracují například na chodnících v ulici Tylova a tř. Spojenců," informovala mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

„Při kompletní rekonstrukci odstraňujeme starý chodník a na jeho místě stavíme nový. Při běžných opravách poničený chodník uvádíme do původního stavu," konstatoval ředitel Technických služeb Otrokovice Vladimír Plšek.

Bez povšimnutí nenechali dělníci ani silnice, takže na mnoha místech se už pěším chodí o něco lépe, šoférům se zase lépe jezdí bez výtluků. Celkem dělníci opravili 776 m².

V opravách chce vedení města pokračovat i v následujících letech.

„Snažíme se, aby naše město bylo krásnější. Do budoucna máme představu, že se zaměříme na chodník na Baťově. Je zbytečně široký, takže bychom jej rádi zúžili, čímž zase naopak zvýšíme objem zeleně. Také chceme propojit město s páteřními cyklostezkami," přiblížil plány starosta Otrokovic Jaroslav Budek.

Během uplynulého půl roku se opravy dočkaly jmenovitě ulice Nádražní v místě u garáží, Nádražní u mateřinky a za poliklinikou, Příčná, na náměstí 3. května ulice Zámostí a ulice SNP u čísla 1182.

„Jsem rád za všechno, co se tady změní k lepšímu. Třeba i za ty chodníky, některé to už vážně potřebovaly," zhodnotil také Lubomír Máčel z Otrokovic.

POZNÁMKA JARMILY KUNCOVÉ

Uvolněná kostka a je po parádě

Představte si… Jdete krásně a hlavně čistě vyparáděni na sraz, kulturní akci či jen tak na pokec za rodinným příslušníkem nebo kamarádem. V hlavě už jste myšlenkami na dohodnutém místě, takže vám ani příliš nevadí nevlídné počasí, kdy se z temného nebe valí proudy deště. Do reality vás zničehonic ovšem nepříjemným způsobem vrátí dlažební kostka, na kterou jste šlápli. Bohužel ale byla uvolněná a na vaše čisté kalhoty a novotou zářící boty prudce vyšplíchne pořádná sprška vody. Znáte kachličky s překvapením? Mně se to stalo už několikrát. Pokud dlažbu nikdo neopraví, věřte, že to chce čas, na známých místech pak budete s přehledem vědět, kde si dát pozor na uvolněnou kostku. V Otrokovicích během uplynulého půlroku investovali do oprav chodníků nemalou sumu. Je to dobře, i když mnozí považují opravy chodníků za banalitu.