Na odpoledne tam totiž studenti třetích ročníků připravili první ročník akce zvané GO fest.

„Chci si sem dát přihlášku,“ prozradil skrz roušku na obličeji školák. V té chvíli se totiž věnoval takzvanému air-brush, což je malování prostřednictvím stříkacích pistolí. „Nebylo to těžké, i když jsem to teď zkoušel poprvé,“ dodal Pavelka.

Vyzkoušet si airbrush 
v jedné z učeben mohl kdokoliv. V dalších na zájemce čekaly kreativní dílny, fotografování, stolní hry či koncert školní kapely. Přímo na chodbě se pak konala módní přehlídka, v tělocvičně zase aerobic či breakdance.

„Myslím si, že akce má úspěch. Je to první ročník, takže nemůžeme očekávat nic velkého, ale snad se zaběhne
a z festu se stane tradice. Tedy pokud se jej studenti opět ujmou,“ zhodnotila za pořádající studenty třetího ročníku Natálie Marková.

Cílem GO festu bylo podle zástupkyně ředitele Karly Bumbálkové prezentovat šikovnost studentů veřejnosti. „Zjistili jsme totiž, že máme ve škole hodně talentovaných, kteří jsou herci, zpěváci či fotografové,“ vyzdvihla Bumbálková.

A jelikož je právě před přijímacími zkouškami na střední školy, pojali zástupci otrokovického gymnázia akci i jakožto lákadlo pro budoucí studenty. „Chtěli jsme jim ukázat, co naši umí a jaké jim pro jejich volnočasové koníčky škola poskytuje prostory,“ uzavřela zástupkyně ředitele otrokovického gymnázia.

Nudil jsem se, tak jsem sáhl po kytaře

Své teprve druhé koncertní vystoupení před diváky si o víkendu odbyl osmnáctiletý student třetího ročníku otrokovického gymnázia Štěpán Šabat.

Společně se svými spolužáky se totiž rozhodl ve škole připravit premiérový ročník GO festu, na němž studenti předvedli vše, v čem vynikají. Štěpán se rozhodl ukázal, jak si coby samouk v několika uplynulých letech poradil se hrou na kytaru.

„Hraji na ni tak pět let, od svých třinácti, jen tak pro zábavu. Nejprve jsem se věnoval country, posléze jsem začal skládat vlastní písničky,“ zavzpomínal na své začátky osmnáctiletý student.

Kytaru vzal poprvé do ruky o letních prázdninách, když zrovna neměl co na práci a nudil se.

„Hodně mě chytla a našel jsem se v ní. Od šesti let také hraji na housle, do základní umělecké školy docházím i na violu. Kytara je ale nejlepší. Zhudebňuji si své vlastní básně,“ pochlubil se Šabat.

Hudební nadání pravděpodobně zdědil po svém dědečkovi, který prý vymetal různé zábavy. „Babička mi říkávala, že jsem celý on. Děda býval také takový, jaký jsem teď já,“ pousmál se mladý kytarista, který v začátcích hrával na akustickou kytaru. Nyní na koncerty chodí s elektro-akustickou.

„Nedávno jsem měl koncert v Uherském Hradišti. Dnešní vystoupení na našem GO festu proto byla spíše taková repríza. Zahrál jsem a zazpíval svou souhrnnou tvorbu za dva roky,“ dodal student.

A kde jej mohou zvědavci či třeba nově získaní fanoušci 
v nejbližší době vidět a slyšet? Sám zatím ještě neví.

„V plánu další vystoupení nemám. Ještě ale uvidím,“ uzavřel vyprávění Šabat, který ani nevylučuje, že by do budoucna vydal také CD se svou tvorbou.