Třebaže Panteři na úvod skupiny prohráli v prodloužení v Kopřivnici (5:6) a následně po boji udolali Znojmo (8:7), stále zůstávají nejžhavějšími kandidáty na postup.

Klopýtnutí nemrzí. V úvodu nám totiž pohárové duely sloužily především k testování různých herních variant a hráčů, kteří nedostávají tolik prostoru. Zatímco v prvním duelu si zahrálo hned několik kluků z naší rezervy, ve druhé dostali prostor junioři a florbalisté extraligové lavičky," vysvětlil nečekaně vyrovnané výsledky ve skupině trenér Panterů Aleš Prudký.

Pro dnešní klíčový duel, po kterém mohou zopakovat své loňské pohárové maximum, kdy nakonec padli v semifinále s Vítkovicemi, nasadí do hry nejsilnější možnou sestavu.

„Poněvadž třetina týmu pracuje na směny, nebylo snadné dát kádr dohromady. Kluci, kteří jsou velcí florbaloví nadšenci, však přislíbili, že si vše v práci zařídí, proto bychom až na Matějku, který reprezentuje Slovensko na MS, měli být kompletní," věří kouč.

Panterům se na brněnské Buldoky dlouhodobě daří. Vždyť loni v poháru postoupili mezi kvarteto nejlepších právě na jejich úkor, stejně tak je dokázali vyřadit, když se Panteři pyšnili svou druholigovou příslušností.

„Kluci si na ně věří, ovšem na to se nedá sázet," varuje Prudký, jehož svěřenci vyhráli také podzimní duel v rámci extraligy. V Brně zvítězili díky skvěle zvládnuté poslední třetině (6:1) vysoko 9:5.

„Očekávám zcela jiný zápas. Buldoci po špatném vstupu do sezony totiž kádr posílili, zapracovali na prachbídné kondici a nyní hrají velice slušně. Poslední extraligový semifinalista se nesmí nikdy podcenit," nabádá své svěřence.

Vědom si síly svého týmu rovněž přiznal, že oproti poslednímu vzájemnému duelu změní taktiku.

„Poněvadž musíme vyhrát, budeme muset od prvních minut hrát velmi aktivně. Pevně věřím, že kluci duel zvládnou a dostaneme se do vytouženého semifinále. Zde by nás už čekal velmi kvalitní tým," uvědomuje si Prudký, jehož jméno ale ještě nezná.

Zatímco první semifinálová dvojice je již známa (Chodov – Střešovice), soupeř vítěze otrokovické skupiny C změří síly s vítězem duelu FBC Ostrava – Vítkovice.

„Kvůli světovému šampionátu hrají až 12. prosince. Semifinále je pak na programu v termínu od 3. do 13. ledna, což je vzhledem ke dvěma vloženým extraligovým kolům hodně šibeniční termín," posteskl si Aleš Prudký.