„Souhlasíme s návrhem města na převzetí části závazku za zakázku a zároveň požadujeme stanovení nejzaššího termínu splacení tak, aby nedocházelo k dalšímu bezdůvodnému natahování termínu úhrady. Pro nás je přijatelný nejpozdější termín 16. říjen 2012," vysvětlil předseda představenstva Tennis Zlín Jiří Viktorín.

Ten také přiblížil, jakým způsobem se dohodla společnost přímo s fotbalovým klubem.

„Sportovní klub se zaváže uhradit částku 6,65 milionu, ze které bude zmiňovaná část uhrazena díky pomoci města a zbývajících 1,45 milionu zaplatí klub. Svou část klub musí splatit do tří let, jinak dojde k zániku této dohody a budeme mít právo opět vymáhat celou dlužnou částku," upozornil Viktorín s tím, že všechna rozhodnutí byla ve firmě schválena jednomyslně.

Popsaná dohoda se ovšem nelíbí radnici. Tedy konkrétně náměstkovi Aleši Dufkovi, který nabídku města prezentoval na zastupitelstvu.

„Podle mého názoru není možné takovou dohodu ze strany města uzavřít. Jak společnost Tennis Zlín, tak i SK Paseky by si měli znovu přečíst znění usnesení zastupitelstva, přijít na právní oddělení magistrátu a o věci debatovat," kroutil hlavou Dufek.

Kauza tedy bude mít evidentně další dohru. Dají se očekávat debaty mezi všemi stranami.