„Poprvé se zde řidiči projedou v provizorním režimu 1+1 už 29. června odpoledne. Finální dokončení obou jízdních pásů tohoto nového úseku dálnice D55 v délce 3,1 kilometru je plánováno na podzim tohoto roku," uvedla v tiskové zprávě Lucie Trubelíková z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR.

„V těchto dnech na stavbě dokončujeme pokládku asfaltových vrstev, montujeme svodidla, protihlukové stěny a kompletujeme mosty,“ popsal správce stavby Pavel Dvořák.

Jihovýchodní obchvat Otrokovic. Únor 2021.
Obchvat Otrokovic se zřejmě otevře dřív. Podívejte se, jak to tam teď vypadá

Od 29. června se naopak až do podzimu uzavře silnice I/55 v ulici Kvítkovická v napajedelské průmyslové zóně, a to z důvodu budování kruhového objezdu a napojení silnice I/55 na dálniční obchvat. Uzavřena zůstane také silnice III/4973 v ulici Bartošova, která propojuje Kvítkovice a Malenovice. Objízdné trasy budou přehledně značeny.

„Jsme rádi, že se nám stavbu JV obchvatu Otrokovic daří realizovat dle harmonogramu a nezpomalila ji ani nepříznivá epidemiologická situace, ani nepřízeň počasí. Na podzim bude stavba kompletně hotová. Přesný termín finálního zprovoznění obou jízdních pásů řidičům včas sdělíme. Veškerá tranzitní doprava ve směru Přerov - Uherské Hradiště a Zlín – Uherské Hradiště bude odkloněna po obchvatu a nebude již více zatěžovat frekventovanou křižovatku v Kvítkovicích,“ doplnil ředitel zlínské pobočky ŘSD ČR Karel Chudárek.

Bytový dům v ulici U Slanice bude umístěn na parcelách číslo 1503 a 297/1 v katastrálním území Prštné.
Chcete bydlet ve Zlíně na Slanici. Město chystá projekt družstevního bydlení

Součástí stavby „D55 5505 Otrokovice obchvat JV“ je vybudování:

- 4 mostních objektů v celkové délce 244m (1 na dálnici, 2 nad dálnicí, 1 na větvích křižovatky)

- 1 mimoúrovňové křižovatky (MÚK Napajedla)

- 1 okružní křižovatky

- 3 protihlukových stěn (délka 1819 m)

- 1 opěrné zdi (plocha 314 m²)